bitcoin btc update koers

Bitcoin (BTC) Update: Volgt na consolidatie stijging naar $10.900?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De koers van bitcoin ziet er op de hogere timeframes goed uit. De koers blijft voorlopig boven de grens van $10.000.

Op de 4-uur grafiek beweegt de koers in een kanaal die na uitbraak duidelijkheid zal geven voor de koers van bitcoin (BTC).

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is te zien dat de koers belangrijke weerstanden heeft gebroken (groene box op $9.550 – $9.600 en $10.300). Deze week is de koers meerdere keren afgewezen op $10.500.

Als we deze weten te breken dan kijk ik naar targets op $10.900 en $11.400, wat het toppunt zou zijn van de groene zigzag lijn wat mijn target is op de maandelijkse grafiek voor een evenwicht patroon.

De candlestick van deze week is nog niet gesloten, maar lijkt erg op de candlestick bij nummer 1. Toen kregen we een dip van 15%. We hebben sinds de stijging vanaf $6800 geen echte dip gehad en die zou volgende week kunnen komen. Een 15% dip zou de koers naar de 0.382 Fib niveau kunnen brengen wat de bovenste target is voor mij mocht de koers gaan corrigeren. 

Als de koers verder corrigeert is er support op $9600 – $9500, $9250, 0.5Fib/$8672 (hier loopt ook de 21EMA) en de 0.618 Fib/$8250. Na een dip verwacht ik dat de koers verder omhoog stijgt richting de $11.000.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Figuur 1: De koers loopt tegen resistance van $10.500. Een correctie hier is mogelijk met support punten in de zone van de Fibonacci retracement.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) zit de koers nog in een uptrend. Er is een bearish en bullish scenario.

Bullish scenario

In het bullish scenario behouden we de uptrend en blijven we de onderste rode lijn volgen richting $10.924 resistance. De dagelijkse uptrend is intact en breekt pas als we de laatste low op $9.706 breken.

Op dit moment lijkt de 0.5Fib/$10.100 support te zijn voor de consolidatie fase waar de koers al een paar dagen in zit. Als $10.100 breekt dan kan de koers terugvallen naar support op $10.005 en $9.800. Als dat breekt moeten we kijken naar het bearish scenario.

Bearish scenario

In het bearish scenario breekt de rising wedge patroon die we op de grafiek zien. De koers zal dan ook de dagelijkse uptrend breken en een downtrend zal starten. Die zal ons de higher low geven op de wekelijkse grafiek.

Doelen daarvoor zijn hetzelfde als eerder genoemd. De technische target van de de rising wedge ligt op $8.200, maar met alle bullishness acht ik de kans klein dat de koers zover zakt. Een correctie richting de groene box op $9.500 – $9.600 is logischer.

Figuur 2: Een bullish voortzetting kan de koers naar $10.900 brengen. In het bearish geval zakt de koers potentieel tot $9.500.
bitcoin meester

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4-uur grafiek (figuur 3) is de koers na wat bearish divergence deze week drie keer afgewezen van $10.500 resistance. Het is duidelijk dat de bears dit niveau verdedigen. Aan de andere kant wordt ook de $10.100/0.5Fib niveau verdedigd door de bulls.

Op dit moment is de 4-uur grafiek een beetje een “no-trade” zone voor mij zolang we geen duidelijke richting hebben. Een uitbraak uit het kanaal tussen $10.100 en $10.400 zal een duidelijke richting geven aan de koers.

De koers behoudt hier nu ook de 0.5 Fib niveau en heeft een higher low gemaakt, dus ik acht de kans groter dat de bulls de strijd in dit kanaal zullen winnen.

Figuur 3: De koers beweegt in een kanaal tussen $10.100 en $10.400 en behoudt 0.5 Fib support.

Wat gaat de prijs van bitcoin doen?

De wekelijkse grafiek ziet er bullish uit. Daarnaast is de dagelijkse uptrend nog intact en als de correctie uitblijft dan zie ik de koers richting de volgende resistance op $10.900 – $11.000 en $11.400 komen.

Op de dagelijkse grafiek is ook een rising wedge te zien. Als de onderste rode lijn breekt is de kans groot dat de dagelijkse uptrend verloren gaat en we eindelijk een correctie zien voor de stijging sinds begin van het jaar.

Een uitbraak uit het kanaal op de 4uur grafiek zal meer duidelijkheid verschaffen over de richting dat we op zullen bewegen.

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars,  seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

Kom langs op ons YouTubekanaal en bekijk elke werkdag een bitcoin analyse van John!

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!