bitcoin $10.000 prijs

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $10.000?

Door CryptocurrencyNederlandBitcoin (BTC) kent een prima week. Bitcoin staat op het moment van schrijven boven de $10.250, nog netjes boven de magische grens van tienduizend dus.

We duiken in de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin weekgrafiek

We bekijken eerste de weekgrafiek van bitcoin. We zien dat BTC vanaf de 200sma rode lijn een aardige reversal maakt met een top op net onder $14.000.

Daar volgde een ‘kleine’ correctie om vervolgens rond $6.000 weer te bouncen. Als we nu kijken hoe BTC de laatste 2-3 weken presteert, dan zie we een duidelijk sterke korte termijn uptrend.

De lange termijn ziet er ook zeer positief uit met een full bullish MA. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat we omhoog gaan en de grens van $14.000 gaan testen.

Bitcoin weekgrafiek

Bitcoin daggrafiek

De daggrafiek, ook altijd super interessant om die voor de relatief langere termijn erbij te pakken. The only way is up lijkt het, vanaf de $6.500 ging BTC eigenlijk alleen maar omhoog.

Er was even wat resistance van de 200sma rode lijn, een kleine pullback voor de bulls om op adem te komen.

Om vervolgens vol gas door te breken. De $9.000 support deed zijn werk en nu zijn we aangekomen bij een vorige wick resistance. Een consolidatie om even weer op adem te komen zou gewenst zijn, zodat BTC dit tempo kan volhouden.

De resistance ligt zoals gezegd rond dit niveau, daarna pas echt rond de $11.000-$11.000. De support ligt hier rond de $9.000. Blijven we daarboven? Daaronder breken zou een mogelijk bearish correctie triggeren.

MA technisch gezien blijft de daily short trend onverminderd zwaar bullish. Mid/longer term begint het er op de daily ook beter uit te zien, alleen die reversal is nog niet helemaal definitief, we komen immers uit een aardige correctie alweer.

Bitcoin daggrafiek

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

bitcoin meester

4-uur grafiek

Dan rest ons nog de 4-uur grafiek! Die laat hetzelfde zien als de week- en daggrafiek, het ziet er goed uit. Op deze korte timeframe vormt zich een bearish divergence.

Dat kan op dit timeframe betekenen dat we een kleine zijwaartse of bearish reversal gaan zien.

Dit zou voor de daggrafiek op langere termijn niet heel verkeerd uitkomen, om daar vervolgens weer steun te vinden en de uprally verder te vervolgen

Meer analyses volgen en er over meepraten? Kom langs bij Cryptocurrency Nederland op Telegram.

Bitcoin 4-uur grafiek
Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!