Bitcoin BTC aandelen

‘Bitcoin kan VISA na halving gaan verslaan met investment flow van $9 biljoen’

Bitcoin is een munt van enen en nullen. Daarom is het ook inherent aan statistiekjes die je gewoon kunt aflezen of berekenen. Of het nu over de Segwit, de supply of wat dan ook gaat: Bitcoin is in kaart te brengen.

Bitcoin statistieken

Statisticus Willy Woo houdt zich hier veel mee bezig. Hij analyseerde gegevens van Coin Metrics en merkte op dat de ‘investments flow’ van Bitcoin jaarlijks $727 miljard bedraagt.

Hij schrijft ook dat Bitcoin (BTC) al 1% van het BBP van de wereld verwerkt en dit aantal groeit met “een orde van grootte” bij elke halving.

Dit getal is al bijna 10% van de transactievolumes die betalingsprovider Visa verwerkt. Bij dit bedrijf gaat het namelijk om $8,8 biljoen aan transacties.

“De investeringsstroom van Bitcoin (ook bekend als de annual investment velocity) groeit momenteel elke 4 jaar met een orde van grootte (10x)”

Willy Woo

Volgens de statistieken gaat Bitcoin op een bepaald moment (na de volgende halving van mei) Visa inhalen. Kleinere verwerkers zoals PayPal vallen dan al buiten de boot. In 2018 verwerkte PayPal in totaal ‘maar’ $578 miljard.

Wallets

Woo erkende wel dat de gegevens voor Bitcoin slechts een schatting zijn. Er zijn ook transacties tussen cold wallets van beurzen, wat natuurlijk om enorme bedragen gaat. De zogenoemde ‘circulair payments’ tussen twee wallet en de multi-hop transacties zijn wel uitgesloten uit de statistieken.

Een andere interessante statistieken gaat over het record aan low-balance Bitcoin wallets. Het suggeert dat meer en meer particuliere beleggers experimenteren met de cryptocurrency.

Volgens Glassnode zijn er nu meer wallets dan ooit met een saldo groter dan of gelijk aan zowel 0,01 BTC als 0,1 BTC.

Toch is ook gebleken dat zowel particuliere als institutionele beleggers gemak boven veiligheid kiezen als het gaat om de opslag van hun crypto’s. Uit een recent onderzoek is gebleken dat meer dan 9 op de 10 institutionele beleggers een derde partijen inschakelt om hun munten op te slaan.

Bij de retail belegger is dit gebruiksgemak ook een belangrijke factor. Er zijn namelijk nog steeds heel veel mensen die hun Bitcoin op een exchange hebben staan. Onthou in dat geval altijd: not your keys, not your coins!

Segwit

Tot slot nog een afsluitend statistiekje over de adoptie van SegWit. M.BTC deelt op twitter dat er een nieuw record is behaald. Maar liefst 62,7% van de transacties maken al gebruik van deze optionele feature.

Lees is onze Bitcoin 101 wat er zo bijzonder handig is aan deze SegWit betalingen

Bron: Cointelegraph

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!