bitcoin btc store of value

‘Bitcoin bewijst zich als vluchthaven’, aldus CEO Binance Amerika

Bitcoin (BTC) bewijst zich eens te meer als vluchthaven voor investeerders, aldus Catherine Coley, ceo van Binance US in een gesprek met nieuwszender CNBC.

De prijs van de cryptomunt neemt in 2020 opnieuw een hoge vlucht. Coley: “In politiek onzekere tijden kun je vertrouwen op bitcoin als vluchthaven, een asset waar je zelf altijd toegang toe hebt’.

Bitcoin (BTC) als vluchthaven

De bitcoin koers is in 2020 twee keer door de $10.000 grens gegaan en handelt momenteel voor circa $9.600 bij Bitstamp.

De bodem lag op 18 december 2019 bij $6.540 en de prijs is sindsdien naar $10.457 op 13 februari 2020. Momenteel is er een correctie gaande sinds deze voorlopige top.

Bitcoin prijs afgelopen kwartaal (bron: Coinpaprika

De prijs is logischerwijs het resultaat van vraag en aanbod en de vraag naar bitcoin nam de afgelopen maanden fors toe. Onder meer in dit artikel zijn een zestal redenen genoemd waarom de bitcoin prijs nog kon stijgen.

Een van de argumenten die terugkeert in de discussie, is bitcoin als store-of-value. Een vluchthaven in politiek-economische tijden. Zodra de VS met een drone-aanval de hoogste generaal in rang van Iran dodelijk uitschakelt.

Of het om het oprukkende Coronavirus dat een groot deel van het economische verkeer in China heeft lamgelegd. Dat heeft onder meer gevolgen voor westerse fabrikanten zoals Apple, omdat leveranties vertraging oplopen.

Een asset die niet direct gelinkt is aan de financiële markten (net zoals goud) en waar je zélf toegang toe hebt zonder derde partij.

bitcoin meester

Regulering

Voor de (Chinese) investeerder is het zaak om zijn kapitaal veilig te stellen in economisch onzekere tijden om devaluatie van zijn geld te voorkomen. Een van de opties naast edelmetalen is bitcoin.

Dat vindt dus ook Catherine Coley, een voormalige manager bij Ripple, maar sinds begin 2019 de scepter zwaait bij Binance US.

Zij wijst in het interview een aantal redenen aan waarom de prijs (opnieuw) een vlucht maakte door de $10.000. Dat overheidsinstanties de industrie rondom bitcoin willen reguleren, ziet zij als een pré.

Allereerst is investeringsfonds Grayscale door de Securities and Exchange Commission (SEC) erkend als “reporting company”.

Het is daarmee het eerste ‘cryptobedrijf’ die deze status heeft. In de praktijk komt het erop neer: alle kwartaal – en jaarrapportages worden gedeeld met de beurswaakhond.

Grayscale Bitcoin Trust is één van de meest populaire manieren in de VS om exposure te hebben met bitcoin, zonder bitcoin zelf te bezitten. De waarde van het aandeel in het fonds is een afgeleide van de (ontwikkeling) van de bitcoin prijs.

Ten tweede vindt Coley het standpunt van SEC-commissaris Hester “Crypto Mom” Peirce bemoedigend. Die pleitte onlangs voor een “proeftuin van drie jaar voor digitale assetbedrijven” met goedkeuring van de beurswaakhond om de industrie wat rust te gunnen.

Bitcoin halvening en futures

Bovendien ziet zij meer interesse door de aankomende bitcoin halvening en het groeiend aantal bitcoin beleggingsproducten op de markt. Dat heeft geleid tot een record aan ‘open interest’, oftewel openstaande futures contracten van handelaren.

Onder meer bij de Chicago Mercantile Exchange bereikt de ‘open interest’ nieuwe hoogten.

Dat betekent dat handelaren over een langere termijn speculeren op een (hogere) koers van bitcoin. Een van de drijvers achter dit gedrag is de aankomende bitcoin halvening. Een deel van de markt gelooft namelijk niet dat dit ‘vierjaarlijkse event’ is ingeprijsd.

Historisch gezien gaat de prijs omhoog omdat het aanbod van nieuwe bitcoins afneemt (bij een gelijkblijvende of stijgende vraag, red.). Door op prijspunt A een future te openen en deze op prijspunt B te laten verlopen, hopen speculanten op winst.

De bitcoin halvening zal ergens in mei plaatsvinden, afhankelijk van een groot aantal factoren zoals de computerkracht van het bitcoin netwerk.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!