bitcoin btc goud

‘Bitcoin (BTC) ondanks stijging naar $10.000 niet volatiel de laatste maanden’

Bitcoin (BTC) staat bekend als een volatiele asset. Volgens een onderzoek van Arcane Research is BTC dat de laatste maanden echter niet het geval.

Ondanks de recente stijging van de decentrale munt naar een spotprijs boven de $10.000 is het qua prijsbewegingen relatief rustig.

Minder volatiliteit

De maandelijkse volatiliteit lag de afgelopen maanden tussen de 2.5% en 3.5%. Dat komt met name door de rustige stijging in prijs volgens het onderzoeksrapport, de huidige stijgingen zijn stabieler.

Tot vandaag was het bijna vijf maanden geleden dat bitcoin onder de prijs van $10.000 dook. De markt lijkt recentelijk een stuk rustiger te zijn.

2020

Het jaar 2020 is qua wereldnieuws heftig begonnen, met Amerika en Iran die in de clinch liggen en het nieuws over het coronavirus werd vaak gekeken naar mogelijke verbanden met bitcoin.

Bitcoin wordt vaak genoemd als spaarmiddel (safe haven) of hedge tegen de rest van de wereldeconomie.

BTC steeg bijvoorbeeld, net als bijvoorbeeld goud, nadat de Iraanse generaal Qassem Soleimani door Amerika werd omgelegd. Speculanten lijken ook via bitcoin te reageren op gebeurtenissen in de wereld.

Maar een duidelijk verband is eigenlijk nooit te bewijzen. Bitcoin maakt ook prijssprongen zonder dat er iets wereldschokkends gebeurd. Dat zelfde geldt overigens voor dalingen.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin volatiliteit

Volume stijging

De spotprijs van bitcoin is voor beleggers het aller belangrijkste. Maar ook andere statistieken duiden op een positievere markt volgens het rapport van Arcane Research.

Het volume van bitcoinmarkten sinds december 2019 weer ietwat gestegen. Dat betekent dat er meer activiteit is op dit geval de tien grootste beurzen volgens Bitwise.

In onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat de interesse in bitcoin op de markten in 2019 het hoogste was in juni. Niet geheel verrassend, want de hoogste prijs van dat jaar ($13.500) werd in die maand door BTC bereikt.

De belangrijkste gebeurtenis van dit jaar op het netwerk is misschien wel de bitcoin halving. De beloning voor bitcoin miners gaat in mei door de helft.

 

Bitcoin handelsvolume

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!