bitcoin witwassen

Bitcoin (BTC) exchange TradeSatoshi sluit deuren, gebruikers klagen

TradeSatoshi sluit de deuren vanwege “gebrek aan winstgevendheid”. Dat maakte de Britse crypto exchange afgelopen week bekend. Gebruikers klagen over het niet kunnen opnemen van hun bitcoin (BTC).

TradeSatoshi

Het nieuws komt onverwacht, ook omdat klanten maar tot 1 maart 2020 hebben om hun tegoeden op te nemen.

De beurs uit Londen staat vooral bekend als een aanbieder van kleinere cryptovaluta. Het handelsvolume lag de afgelopen maanden al zeer laag, zo blijkt uit cijfers van Coinmarketcap en Cryptocompare.

bron: Cryptocompare, handelsvolume afgelopen zes maanden

Daarbij valt ook op dat TradeSatoshi een zéér lage bitcoin prijs hanteert van $2.500 (!). Gunstig voor de exchange, maar niet voor de belegger die bitcoin wilt uitcashen.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Klachten

Dan verstuur je je bitcoin toch naar een andere exchange? Dat is een logische gedachte, maar gebruikers hebben moeite om hun BTC überhaupt op te nemen. Dat blijkt uit diverse klachten op hun officiële Twitter account.

Onder meer de cryptohandelaar Rhett beklaagt zich. Hij kan zijn bitcoin niet meer opnemen. Sommigen (onder zijn bericht) vermoeden dan ook dat er een ‘exit-scam’ heeft plaatsgevonden.

bitcoin kopen

 

Faillissementen

Eerder dit jaar sloten onder meer Cobinhood en Altsbit (na een hack) hun deuren. Het in de lucht houden van een kleinere crypto exchange blijkt eens te meer een hele uitdaging.

bitcoin kopen

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!