bitcoin BTC koers

Bitcoin (BTC) statistieken: Lamborghini’s, Google en Twitter

Bitcoin (BTC) schoot eerder deze maand weer boven de $10.000 uit en dat zorgde voor berichten op allerlei websites. Ook traditionele media pikte het opnieuw breken van de magische grens op.

Mensen op Twitter hadden daar overigens niemand voor nodig: nog voordat BTC de $10.000-grens brak werd er een record aan tweets over de grootste cryptomunt de wereld in geslingerd.

We nemen kort drie statistieken door: tweets, zoekopdrachten en… gepraat over Lamborghini’s! Dit zijn, uiteraard, geen duidelijke indicatoren om investeringen op te baseren. Maar dat maakt ze niet minder leuk.

75.000 bitcoin tweets per dag

Rond het prijspunt van $9.400 was de hype op bitcoin Twitter het grootste. Op 2 februari bereikte het aantal tweets het hoogste aantal in twee jaar. Die hype was trouwens prima te verklaren: Twitter introduceerde rond deze tijd een heuse bitcoin emoji. 

Daarna daalde de aandacht op Twitter naar zo’n 38.000 berichten per dag.

Aantal bitcoin tweets over de afgelopen twee jaar via Bitinfocharts
bitcoin meester

Google Trends: Bitcoin interesse trekt aan

Een andere leuke statistiek is die van bitcoin zoekopdrachten bij Google. Sinds augustus trekt die interesse langzaam weer aan in Nederland.

In augustus daalde BTC van $11.800 onder $10.000 na een eerder piek richting $13.800. De huidige prijs zorgt er echter mogelijk voor dat bepaalde mensen toch weer opzoek gaan naar extra informatie.

In zowel de prijs als in de zoekopdrachten zit een stijgende lijn.

Bitcoin zoekopdrachten via Google Trends

Lamborghini’s

In het wereldje van bitcoin zijn er tal van terugkerende thema’s en memes. Een van de meest prominente is de ‘when lambo’ meme.

ChartStar heeft een leuke statistiek te pakken: de berichten op Reddit waarin wordt gesproken over een Lamborghini volgen de prijs. Wanneer de prijs het goed doet (of in 2017, gaat doen) duikt de meme op Reddit op.

Via When-Lambo kun je zelf bekijken wanneer je in staat bent je eigen Lambo te kopen.

When Lambo? Laat het weten in onze gezellig Telegramgroep en praat mee!

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!