bitcoin btc update astro

Bitcoin koers schiet door $9.900, The Simpsons leggen proof-of-work uit

De bitcoin (BTC) koers is deze ochtend naar de $9.950 geschoten (+2,5%), na een wat saaie fase van consolidatie rond het $9.600 niveau. Hebben de bulls genoeg power om wederom de $10.000 grens te doorbreken?

Bitcoin (BTC) koers

De cryptomarkt is nu 290 miljard dollar groot, waarbij bitcoin goed is voor een taartstuk van 62%. In de onderstaande grafiek van de afgelopen drie maanden zien we dat de koers – nog steeds – een stijgende lijn, ondanks tussentijdse correcties.

De bodem lijkt bij $9.400 te liggen, een gegeven waar de lange termijn belegger zich aan kan vasthouden.

Pakken we de weekgrafiek erbij, dan kabbelde de koers voort boven de $9.600, na de forse dip afgelopen woensdag van circa 900 dollar. Dat de koers weer een teken heeft (naar boven), geeft de belegger wat vertrouwen. De grote vraag is hoe krachtig deze opwaartse trend is?

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

bitcoin meester

Cryptotwitter

Hoe kijken analisten tegen de huidige situatie aan? Analist Josh Rager is voorzichtig en heeft boven de $10.000 grens ook nog de nodige short-posities openstaan, zo vertelt hij op zijn Telegram kanaal. Op Twitter geeft hij de waarschuwing dat BTC boven het $9.800 niveau moet blijven.

Crypto Dog, een bitcoiner die in 2011 nog enkele honderden BTC maakte als miner, betitelt de huidige fase als “consolidatie”, waarvan de kans op een uitbraak met de dag toeneemt. Hij deelt een grafiek van de totale marktwaarde. Want ook op die “metrics” zijn voorspellingen los te laten.

Om 12 uur vandaag zal analist Martijn een uitgebreide technische analyse verzorgen voor bitcoinmagazine.nl. 

The Simpsons over bitcoin

Cryptotwitter heeft het naast de koers ook over een opvallende gebeurtenis: de megapopulaire serie The Simpsons die aandacht besteden aan bitcoin. In deze aflevering legt Jim Parsons, de acteur achter Sheldon van de Big Bang Theory, het concept van bitcoin en het proof-of-work principe uit.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!