bitcoin-politie

Zuid-Afrikaanse man opgepakt na ontvoering, hij eiste Bitcoin als losgeld

Een Zuid-Afrikaanse man is opgepakt nadat hij een 13-jarig meisje probeerde te ontvoeren. Hij wilde losgeld vragen in bitcoin. Volgens het lokale Times Live mag Sthembiso Amon Mchunu de komende vijf jaar doorbrengen achter de tralies van een Zuid-Afrikaanse gevangenis.

Ontvoeren

Mchunu en een medeplichtige ontvoerde een jong meisje en ontvoerde haar in een gehuurde auto. Het meisje wist genoeg lawaai te maken om mensen in de buurt te alarmeren.

Er was een groepje metselaars dichtbij en zij schoten haar te hulp. De verdachten wisten de plaats delict in eerste instantie te ontvluchten en lieten het voertuig achter.

Ze lieten voldoende sporen achter voor de lokale autoriteiten om Mchunu toch op te pakken.

Bitcoin als losgeld

Het open karakter van bitcoin maakt het een interessante optie voor betalingen die traditionele financiële dienstverleners of banken zouden blokkeren. Dat geldt voor betalingen met mooi motieven, maar ook voor dit soort zaken.

Bitcoin maakt je echter niet onschendbaar en het is geen ‘crimineel geld’. BTC is slechts een tool.

BTC werkt en is interessant doordat er niet wordt gediscrimineerd op het netwerk. Dat betekent dat iedereen er gebruik van mag maken, ook mensen die je wat minder aardig vindt.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

bitcoin meester

Trend

Er zijn (nog) geen officiële cijfers, maar bitcoin als losgeld lijkt een trend te zijn voor (cyber)criminelen. Nieuwtjes van misdaden met bitcoin in een bijrol als losgeld passeren ook op deze site regelmatig de revue.

Stiekem is adoptie in een circuit waar ‘verboden’ transacties plaatsvinden het ultieme bewijs dat bitcoin werkt. Het werkt als grenzeloos, oncensureerbaar geld.

Een paar van deze nieuwtjes op een rijtje:

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!