hack scam bitcoin malware

Cryptobeurs Coinhako bevriest bitcoin (BTC) na “hackaanval”

Coinhako heeft bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta tijdelijk bevroren na een “ingenieuze hack”. Onder meer de durfkapitalist en bitcoiner Tim Draper is aandeelhouder in de cryptobeurs uit Singapore. Het versturen van cryptovaluta is – uit voorzorg – tijdelijk niet mogelijk.

Bitcoin exchange gehackt

In eerste instantie is “onderhoud” als reden opgegeven, maar een dag later ging de beurs alsof overstag: er is sprake van een hack. Direct is uit voorzorg alle opnames van crypto bevroren. Het is onbekend of de hackers iets hebben kunnen buitmaken of de wijze waarop ze hebben toegeslagen.

Een woordvoerder licht op het Telegram kanaal toe:

‘We hebben een ingenieuze en gecoördineerde aanval op Coinhako ontdekt. We nemen hier tegen voorzorgsmaatregelen’.

Naar verluidt zijn enkele tientallen gebruikers slachtoffer van de aanval. Volgens Coindesk is de zogenaamde “hot” wallet van de exchange niet blootgelegd. Dat betekent dat de aanvallers géén private keys, het wachtwoord naar de cryptovaluta, hebben bemachtigd.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Tim Draper investering

Coinhako, opgericht in 2014, geldt als een van de meest populaire handelsplatformen in Singapore. In oktober 2019 heeft men ook een OTC-desk opgericht voor trades buiten de spotmarkt.

Volgens CEO Yusho Liu zijn alle wachtwoorden van de gebruikers gereset, net zoals de twee-factor authenticatie (2FA). Het storten van cryptovaluta en het opnemen van fiat valuta werkt nog steeds. Ook is het mogelijk om nog te handelen. Slachtoffers van de hack krijgen een schadevergoeding, aldus Liu.

Draper investeerde minstens 100.000 dollar in de exchange, na een accelerator programma bij Boost VC, de de startup kraamkamer van zoon Adam Draper.

Vanaf 1 maart 2020 moet de exchange weer volledig operationeel zijn.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!