Cryptobeurs Coinhako bevriest bitcoin (BTC) na “hackaanval”

Coinhako heeft bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta tijdelijk bevroren na een “ingenieuze hack”. Onder meer de durfkapitalist en bitcoiner Tim Draper is aandeelhouder in de cryptobeurs uit Singapore. Het versturen van cryptovaluta is – uit voorzorg – tijdelijk niet mogelijk.

Bitcoin exchange gehackt

In eerste instantie is “onderhoud” als reden opgegeven, maar een dag later ging de beurs alsof overstag: er is sprake van een hack. Direct is uit voorzorg alle opnames van crypto bevroren. Het is onbekend of de hackers iets hebben kunnen buitmaken of de wijze waarop ze hebben toegeslagen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een woordvoerder licht op het Telegram kanaal toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]‘We hebben een ingenieuze en gecoördineerde aanval op Coinhako ontdekt. We nemen hier tegen voorzorgsmaatregelen’.[/penci_blockquote]

Naar verluidt zijn enkele tientallen gebruikers slachtoffer van de aanval. Volgens Coindesk is de zogenaamde “hot” wallet van de exchange niet blootgelegd. Dat betekent dat de aanvallers géén private keys, het wachtwoord naar de cryptovaluta, hebben bemachtigd.

Tim Draper investering

Coinhako, opgericht in 2014, geldt als een van de meest populaire handelsplatformen in Singapore. In oktober 2019 heeft men ook een OTC-desk opgericht voor trades buiten de spotmarkt.

Volgens CEO Yusho Liu zijn alle wachtwoorden van de gebruikers gereset, net zoals de twee-factor authenticatie (2FA). Het storten van cryptovaluta en het opnemen van fiat valuta werkt nog steeds. Ook is het mogelijk om nog te handelen. Slachtoffers van de hack krijgen een schadevergoeding, aldus Liu.

Draper investeerde minstens 100.000 dollar in de exchange, na een accelerator programma bij Boost VC, de de startup kraamkamer van zoon Adam Draper.

Vanaf 1 maart 2020 moet de exchange weer volledig operationeel zijn.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsexchangehack

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...