bitcoin btc deal

Dit Aziatische crypto handelshuis trekt $28 miljoen vers durfkapitaal aan

FOMO onder de VC’s? Het lijstje namen dat geld steekt in crypto handelshuis Amber is indrukwekkend. Bij een groot aantal investeerders wist de club uit Hongkong en Shenzhen 28 miljoen dollar aan vers durfkapitaal op te halen.

Naar eigen zeggen wist Amber sinds begin 2018 al meer dan 100 miljard dollar aan bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta te verhandelen.

$28 miljoen voor handelshuis Amber

Paradigm en Pantera Capital hebben de Series A ronde geleid en haalden kapitaal op bij Coinbase Ventures, Fenbushi Capital, Polychain Capital en Blockchain.com. Dat zijn klinkende namen in de industrie.

Wat doet Amber? Vijf voormalige investeringsbankiers bij Morgan Stanley en een engineer van Bloomberg kwamen in 2015 samen. In 2018 hebben ze officieel Amber opgericht en de handelsfirma werd in zijn tweede maand al winstgevend, vertelt mede-oprichter Tiantian Kullander aan The Block.

Feitelijk bieden zij een professionele belegger een waaier aan diensten onder één dak:

  • market making, een dienst om markten liquide te houden voor handelaren, op zoek naar arbitrageverschillen op markten
  • over-the-counter (OTC), bitcoin die via een netwerk van brokers wordt verhandeld en niet via een openbare exchange. Handel beïnvloedt spotprijs niet direct
  • Handels – en leendiensten
  • Custody en assetmanagement

Leenmarkt

In totaal heeft het bedrijf $100 miljoen aan leningen verstrekt, en staan er momenteel $60 miljoen aan leningen uit. Net zoals een bank trekt een leenplatform kapitaal aan in ruil voor rente of leent het kapitaal uit tegen een rente.

Concurrenten zijn namen als Matrixport en Genesis Global Trading, die respectievelijk gelinieerd zijn aan Bitmain en Digital Currency Group. Ook partijen als BlockFi, Crypto.com en Celsius zijn actief op de (uit) leenmarkt.

‘Een van onze activiteiten is het handelen in de rentes van cryptovaluta’.

Kullander

Want net zoals op de spotmarkten, treden er op de leenmarkten ook prijsverschillen op.

‘Een van de sterke punten van Amber is dat hun klanten via een simpele software interface kunnen handelen over een compleet gefragmenteerde cryptomarkt’. 

Arjun Balaji, partner bij Paradigm

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!