Goedemorgen Bitcoin: dit fonds heeft 285.000 BTC in oorlogskas

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $10,424.93.  Dat is -3.86% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0096 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $192,820,287,149.75 met een circulatie van 18,496,075 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

‘Bitcoin fonds Grayscale heeft 285.000 BTC in kas voor beleggers’

The Bitcoin Investment Trust (GBTC) van Grayscale Investments is een manier voor investeerders om op een traditionele manier toch mee te kunnen doen aan de prijsactie van bitcoin.

Grayscale is een investeringsfonds en dochtermaatschappij van Digital Currency Group. Dat bedrijf heeft ook mediabedrijf Coindesk in handen.

In 2019 beheerde Grayscale zo’n $600 miljoen in voornamelijk bitcoin. Investeerders kopen een ‘aandeel’ in de bitcoin die Grayscale in de kluis heeft.

Als klant van het bedrijf betaal je een extra bedrag bovenop de standaard prijs van bitcoin.  Grayscale verzorgt de opslag en het beheer van de BTC.

En dat slaat aan. Volgens Cermak verdiende Grayscale in drie jaar al $80 miljoen aan provisie voor hun diensten met GBTC.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar Plus500 en maak rendement!

‘Bitcoin mining reguleren heeft geen zin’, aldus Oekraïens ministerie

Bitcoin (BTC) heeft een netwerk waar elke gebruiker zijn of haar eigen regels aanhoudt. Het netwerk bestaat eigenlijk uit allerlei anarchistische entiteiten die samen dezelfde regels accepteren.

Eerder kwam er vanuit Oekraïne een bericht dat ze van plan waren het bezit van BTC en mining in goede banen te willen leiden. Volgens het Ministerie van Digitale Transformatie hebben regels voor bitcoin mining echter weinig zin.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar StormGain en maak rendement!

‘3% Bitcoin in portfolio leidt tot hoger rendement belegger’, aldus VanEck

VanEck, een vermogensbeheerder uit New York, publiceerde onlangs een rapport over Bitcoin en de rol van deze cryptomunt in de markt.

Het beschrijft en benadrukt in het onderzoek het potentieel van Bitcoin (BTC) als een beleggingsinstrument en als een oppotmiddel (Store of Value).

Onlangs publiceerde het bedrijf een rapport waarin het vergelijkt hoe verschillende soorten institutionele beleggingsportfolio’s van begin 2012 tot eind 2019 presteerden.

Van de zes mogelijke scenario’s bevatten er slechts drie een klein beetje Bitcoin. De best presterende portfolio’s bevat maar liefst 58,5% aandelen, 38,5% obligaties en slechts 3% van de grootste cryptocurrency.

Volgens het rapport zorgde dit voor een cumulatief rendement (CR) van meer dan 200 punten en een jaarlijks rendement van 15,13%.

Als je BTC echter uit dit portfolio zou filteren, worden de resultaten drastisch minder. Het CR verlaagd naar 110 en het jaarlijks rendement zakt onder de 10%.

Je bitcoins veilig opslaan? Breng een bezoekje aan de website van Ledger!

Kom ook eens gezellig langs in onze gloednieuwe Discord server om te praten over prijs, nieuws en andere ontwikkelingen.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!