bitcoin btc update geld dollar

Deze mobiele app verkocht 471 miljoen euro aan bitcoin (BTC) in 2019

Het Amerikaanse techbedrijf Square heeft voor $516 miljoen aan bitcoin (BTC) verkocht in 2019. Verkoop gaat via hun mobiele Cash App, populair onder jongeren. Omgerekend gaat het om een bedrag van 471 miljoen euro.

Onderaan de streep houdt de firma er $8 miljoen (€7,3 miljoen) bruto winst aan over. Om een beeld te krijgen: qua volume doet de Cash App niet onder voor Binance US.

Bitcoin en Square Cash App

Square is naast Twitter een bedrijf van onder meer Jack Dorsey, die bekend staat als bitcoiner. Square Crypto is een aparte afdeling die ook bitcoin ontwikkelaars in dienst heeft.

Daarmee bouwen ze actief aan het bitcoin protocol. Maar daarnaast hebben ze al langer de Cash App, waarmee je aandelen maar ook bitcoin kunt kopen.

Dat blijkt een succes, want het bedrijf stapelt record op record met haar bitcoin verkoop. Zo is er in de maanden oktober tot en met december 2019 voor 178 miljoen dollar aan BTC verkocht.

De Cash App is vooral onder jongeren een populaire manier om af te rekenen. De volumes vallen echter nog in het niet bij de bekende exchanges zoals Kraken en Gemini, zo blijkt uit een vergelijking van The Block.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Marktaandeel

Kijken we naar de cijfers over het afgelopen kwartaal, dan vallen een aantal zaken op. Zo leveren Coinbase (-40%) en Gemini (-60%) behoorlijk wat volume in, terwijl Kraken en ook Square populairder zijn.

Want een van de voordelen is dat gebruikers, in tegenstelling tot een app van een exchange, ook aandelen kunnen aan – en verkopen.

Bitcoin opslaan? Ga daarvoor naar Trezor, de hardware wallet specialist

Jack Dorsey

Volgens een statement van het bedrijf hebben gebruikers mét bitcoin “twee tot drie keer meer rendement” gemaakt dan nocoiners. Jack Dorsey is zoals bekend overtuigd van de bitcoin technologie:

“We willen Bitcoin niet alleen kopen en verkopen. We geloven dat dit deze technologie mensen meer toegang geeft tot het financiële systeem. We willen nog meer leren over deze technologie en deze kennis ook verspreiden”. 

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!