Vodafone stopt met Libra en toont Duitse ad met Bitcoin erin

Vodafone stapte eerder dit jaar uit het crypto project van Facebook. Facebook wil met Libra een eigen munt lanceren, Vodafone besloot de samenwerking rondom dat project te staken.

Opvallend genoeg lanceerde het bedrijf recentelijk een reclamecampagne met een hoofdrol voor bitcoin. En dat trekt natuurlijk de aandacht van bitcoiners.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vodafone

Vodafone heeft naar eigen zeggen het Libra verlaten om aan hun eigen M-Pesa te bouwen. Dat is een peer-to-peer betaalsysteem met 17 miljoen gebruikers. Met behulp van SMSjes en een PIN-systeem kunnen mensen transacties doen.

De focus van Vodafone ligt met name op landen waar een groot gedeelte van de bevolking geen bankrekening heeft. Precies een doelgroep die mogelijk ook interesse heeft in bitcoin, overigens.

Heeft Vodafone het licht gezien of is het gewoon een leuke marketing truc? Dat gaat de toekomst uitwijzen.

Het bedrijf zegt mensen te willen helpen met makkelijke transacties, ook wanneer ze geen bank hebben. Er is echter wel een ‘probleem’: in principe heb je geen app of Vodafone nodig om bitcoin transacties naar elkaar te sturen.

Facebook van Vodafone.

Vodafone stopt met Libra en toont Duitse ad met Bitcoin erin

Libra en bitcoin

Libra en bitcoin zijn twee tegenpolen. Het project Libra is in het leven geroepen om samen met een aantal grote bedrijven een digitale valuta te lanceren. Facebook is initiatiefnemer en schudde de traditionele bankenwereld wakker.

Centrale banken zijn op hun eigen manier bezig om ook te bouwen aan een digitale munt, terwijl Libra wat stoom lijkt te verliezen doordat veel initiële partners Facebook de rug toe keren.

Bitcoin is een open-source protocol waar geen enkel bedrijf de baas over is. Buiten het digitale aspect zijn er eigenlijk niet of nauwelijks overeenkomsten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...