bitcoin australie btc

‘Bitcoin adoptie in Australië afgeremd door onduidelijke regels’

Australië moet werken aan duidelijke regels rondom bitcoin (BTC) en andere cryptomunten, dat stelt Adrian Przelozny in een recent interview. Przelozny is de CEO van cryptobeurs Independent Reserve en ziet de problemen dus vanuit de industrie.

Het gaat in deze kwestie vooral om bedrijven die bepaalde diensten willen faciliteren, niet om gebruikers die wel of geen bitcoin kunnen gebruiken. Het is namelijk gewoon legaal en duidelijk dat je BTC mag bezitten in Australië.

Te veel regels?

Volgens de ondernemer heeft Australië teveel overheidsinstanties die allemaal hun eigen regels hebben en maken. Dat is een nadeel tegenover landen als Singapore, waar veel bedrijven zich graag vestigen.

Het is niet allemaal slecht. Op het gebied van anti-witwasregels lijkt Australië wel de juiste weg in te slaan. In 2018 voerde zij al duidelijke regels in voor de manier waarop bedrijven hun klanten moeten registreren en identificeren.

Die duidelijkheid geeft bedrijven de kans om daar op te reageren. Als je het niet eens bent met de regels kun je kijken naar andere oplossingen, vind je het prima dan blijf je hangen. Maar onzekerheid zorgt alleen maar voor problemen.

Andere inzichten

Prezelozny noemt de Australian Securities and Investments Commission (ASIC) en de Reserve Bank of Australia (RBA) als voorbeelden. Beide regelgevers hebben een andere aanpak op het gebied van bitcoin. En dat zorgt voor verwarring.

Zo kan iets voor de ASIC gekwalificeerd worden als een digitale valuta, maar de belastingdienst denkt daar dan vervolgens anders over.

“Dat zorgt voor allerlei implicaties. In Singapore is er bijvoorbeeld één regelmaker, de Monetaire Autoriteit van Singapore. Zij doen eigenlijk alles, de coördinatie daar is is veel beter. “

Adrian Prezlozny

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Vertrek uit Nederland door regels

Deribit is de grootste bitcoin derivatenbeurs van de wereld. Mede door nieuwe aankomende regels in Nederland besloot het bedrijf te verhuizen naar Panama. In gesprek met Bitcoin Magazine NL vertelt chief operating officer Marius Jansen over de beweegredenen.

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!