bitcoin hodl

Bitcoin (BTC): Zet de stijging door naar $9.000?

Bitcoin (BTC) heeft dit weekend rond $8.400 een mooie low neergezet en op moment van schrijven zitten we alweer rond de $8.900. Een mooie stijging van $500 in een paar dagen tijd.

Kunnen we omhoog kijken of dalen we verder? We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin weekgrafiek

Op de weekgrafiek zien we dat bitcoin mooi gebounced is vanaf de $8.400 support line. En dat mocht ook wel gezien het feit dat we een ruime 19% zijn gedaald vanaf begin februari tot aan nu.

Mocht dit een tijdelijke opleving zijn van bitcoin is er in mijn optiek niets aan de hand, we zouden te maken kunnen hebben met een inverted head and shoulders. Waarvan de rechterschouder nu zou moeten worden uitgespeeld.

De verwachte bodem van die rechterschouder zou ergens tussen de $8.200 en $7.800 moeten liggen. Dit zou dan een bounce op moeten leveren op de trendline. Daarnaast is dan ook meteen de future gap gevuld die rond $7.700 ligt.

Als we dan naar het resistance kijken, zien we tussen $9.100 en $9.200 een aardige reistance opdoemen die het Bitcoin wel eens lastig zou kunnen gaan maken.

Bitcoin weekgrafiek

Bitcoin daggrafiek

We zien nu op de dagelijkse grafiek een hele mooie bullish candle, welke vooralsnog direct een bullish engulfing candle is. De candle body past dan geheel in de vorige candle.

Daarnaast kunnen we een eventuele cup and handle zien. Die handle zou dan rond het 6.18 fibonacci level zitten en een mooi instapmoment zijn.

Als we nu nog een nieuwe low maken, zou dat  naar mijn mening een laatste zijn om vervolgens met de bitcoin halving in het achterhoofd te gaan stijgen.

Anderzijds kunnen we nu ook gaan stijgen en zullen we eerst de directe resistance rond $9.100 – $9.200 moeten gaan neme. Als we daar vervolgens boven blijven dan kan dat voor vuurwerk gaan zorgen richting $9.500.

Er is hier dus zowel een bearish als een bullish scenario voor bitcoin.

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin 4-uur grafiek

Tijd voor een korter timeframe: de 4-uur grafiek.

Bitcoin heeft moeite om $8.900 te doorbreken. Pas op het moment dat we richting $9.200 gaan ziet het er weer goed uit. Dan zouden we namelijk gemakkelijk naar $9.500 door kunnen stoten.

Als we verder op de grafiek kijken, zie ik ook een potentieel EVE en ADAM patroon ontstaan ( een soort van dubbele bodem). Het confirmatie punt daarbij is een “clean break” van de resistance op $8.900.

Uiteraard moeten we dan eerst nog een klein stuk gaan dalen. Maar vanaf daar is het de neckline die dan gebroken moet worden, zodat dit patroon compleet is.

Bitcoin 4-uur grafiek

Wat gaat bitcoin doen?

Ondanks dat bitcoin momenteel een korte opleving heeft, verwacht ik dat de bears op de wat hogere regionen nog de touwtjes in handen hebben en denk ik dat we na deze relief rally eerst nog een stuk lager gaan.

We zouden dan tussen $8.200 en $7.800 moeten uitkomen om vanuit daar een nieuwe run omhoog te maken. Met de halving in het achterhoofd verwacht ik dat bitcoin binnenkort een mooie stijging laat zien, maar het blijft afwachten.

Wil jij leren analyseren en een betere trader worden? Check dan de Telegramgroep van Growing Capital.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!