bitcoin btc bear

Bitcoin (BTC) update: ‘Gaat koers dippen naar $4.200 of stijgen richting $6.000?’

De bitcoin (BTC) koers staat op moment van schrijven bij $5.300 (-1,5%). Bijna $1.500 hoger dan de dip van donderdagnacht van $3.850. Wat mogen we van de koers verwachten?

Lees de BTC update van het traderscollectief Big Bang Crypto, die belang hechten aan de historische koerscycli van bitcoin. We zoomen dus even uit.

Bitcoin (BTC) update

Wat er de afgelopen dagen is gebeurd, is een zeer zware crash en niet alleen voor bitcoin (BTC) en de cryptomarkt. Het Coronavirus (COVID-19) en de financiële crisis hebben een grote impact op ons leven en de markten over de hele wereld. Of is er iets anders aan de hand?

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

De gigantische daling in de afgelopen dagen geeft ons een correctie van 70% ten opzichte van de top van 2019 van bijna $14.000.

In ons vorige artikel zeiden we dat er een tweede test aankwam en dat je moest wachten tot Bitcoin boven de 200 Simple Moving Average (witte lijn) is (zie onderstaande grafiek, red.).

Dit is niet gebeurd en hier zijn we dan. Bitcoin brak onder alle grote support levels, behalve de laatste twee (roze lijn en de glanzende blauwe channel).

De 200 Moving Average staat momenteel op $9.130 op de CME bitcoin futures grafiek. Deze zone zal op weg naar boven een zeer sterke weerstand zijn.

Als Bitcoin boven het huidige dieptepunt van $4.225 kan blijven, is de kans groot dat de 20MA (rode lijn) de komende dagen opnieuw wordt getest op $8.000.

Daarvoor moeten we boven de $6.000 – $6.600 komen, wat de grootste ondersteuningszone was tijdens de laatste bearmarkt na het bereiken van $20.000.

Bitcoin prijs ooit nog boven $10.000?

Dit is tegenwoordig een onpopulaire mening, maar we zijn van mening dat de huidige prijsdaling niets te maken heeft met COVID-19 of de financiële crisis.

De media was gewend om een ​​reden voor de crash te hebben, zodat je niet op zoek gaat naar de structuur van het prijsgedrag. Maar uiteindelijk, na een groot onderzoek naar de prijsbeweging van Bitcoin in de afgelopen tien jaar, vonden we het antwoord.

Als je wilt weten wat het antwoord is, bekijk dan onze aankomende video “De Bitcoin Price Moving Code” – je weet het waarom en het wanneer”.

Dit klinkt misschien gek, maar het is wat het is. De huidige daling was het laatste stukje van de puzzel.

Laat je cryptomunten beheerd beleggen door Yieldt!

Bitcoin halving

Bitcoin is een schat in de moderne wereld. Alleen degenen die dag en nacht zullen doorbrengen om de grafieken te begrijpen, hebben een kans om het te vinden.

En om je te laten zien dat de huidige daling volkomen normaal is voor Bitcoin. Zowel in 2012 en 2016 daalden de prijs, wat resulteerde in een identiek koerspatroon als nu (zie onderstaande grafieken, red.).

Met andere woorden: de historische patronen van bitcoin herhalen zich.

Bitcoin in 2012

“Bears plan”

Met ons traderscollectief hebben we een “Bears Plan” gemaakt. Dat plan is gebaseerd op de Four Wave Theory (4WT), een historische prijsanalyse. In onze ogen één van de beste manieren om de bitcoin markt en zijn cycli te begrijpen.

Het “Bears Plan” is een terugkerend patroon door bitcoin whales, namelijk het losweken van zwakke handen en terugkopen tegen een lagere prijs.

En deze strategie lijkt zich nu, met de bitcoin halving in zicht, wederom te voltrekken. We zijn slechts 50 dagen verwijderd van één van de belangrijkste bitcoin gebeurtenissen: de bitcoin halvening.

Het is een veelbesproken onderwerp in zowel de media als onder beleggers. De verwachtingen zijn hooggespannen: gaat de prijs van bitcoin exponentieel stijgen?

Bitcoin in 2016

Eigenlijk weten alleen de “bitcoin whales” of de prijs gaat stijgen. Gezien de recente daling is de meerderheid van de beleggers niet anders dan bang (voor een nog verdere daling).

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!