Coinbase verwerkte 179 miljoen euro aan bitcoin (BTC) betalingen

Coinbase heeft de afgelopen twee jaar 200 miljoen dollar (179 miljoen euro) aan bitcoin (BTC) betalingen verwerkt. Het is een activiteit van Coinbase Commerce, niet te verwarren met de handel in cryptovaluta.

Bitcoin en betalen

Dat verklaart de firma uit Silion Valley aan Coindesk. Ze bieden winkeliers en webshops de mogelijkheid om bitcoin als betaalmiddel te accepteren. De nieuwe cijfers impliceren dat er weinig groei zit in de betaaldienst. Want bij de start in februari 2018 was er sprake $50 miljoen aan volume. Niettemin spraken zowel Coinbase als Bitpay eerder over “stijgende volumes”.

Bitcoin is een betaal – en spaartechnologie. De bulk van de bitcoin transacties is momenteel beurshandel. Wereldwijd valt het aantal bitcoin betalingen in het niet bij de grote bulk aan “normale” transacties. Wereldwijd is er in 2019 3.500 miljard aan online betalingen verwerkt.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Betaalmarkt

Volgens Statista zijn er wereldwijd circa 45 miljoen “blockchain wallets”. Bovendien zijn er ruim 7.300 bitcoin ATM’s in de wereld, volgens Coin ATM Radar.

Andere spelers in deze betaalmarkt zijn Bitpay en BTCPay Server. Ook zijn er binnen het Lightning Network steeds meer betaalinitiatieven zoals Strike van ontwikkelaar Jack Mallers.

Lees ook het dossier – Bitcoin Lightning Network: razendsnelle en goedkope (micro)betalingen

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!