bitcoin-sparen

‘Bitcoin (BTC) is goud 2.0 voor een jongere, digitale generatie’

Regelmakers en regeringen worden in de wereld van bitcoin (BTC) worden niet vaak bemoedigend toegesproken. Bitcoin is gebouwd om zo min mogelijk om de regels en wetten in de wereld te geven.

Strenge wetten en regels zouden innovatie kunnen tegengaan en de groei van het ecosysteem afremmen. Zeker wanneer er voor bitcoin dingen gebouwd worden die overheden of overheidsinstellingen liever niet zouden zien. Zoals bijvoorbeeld meer privacy gerelateerde transacties of oplossingen.

Voor ondernemers in de industrie kan het echter een ander verhaal zijn. Eric Demuth, CEO van de beurs BitPanda, is van mening dat het soms in het voordeel kan werken van de industrie: ”We hebben nu een moment bereikt in de industrie waar bedrijven groot genoeg zijn.”

Goud 2.0?

In gesprek met Cointelegraph doet Demuth een aantal opmerkelijke uitspraken. BitPanda biedt naast BTC ook handel in bijvoorbeeld goud en zilver. Demuth: ”Bitcoin is goud 2.0 voor een jongere, meer digitale generatie”. De ondernemer noemt BTC ook voor zichzelf een betere versie van goud.

Logisch ook, want naast de schaarste kun je bitcoin ook super makkelijk bewaren en gebruiken waar je maar wil. Zeker in vergelijking met goud is het ook nog eens spotgoedkoop om te versturen.

“Ik denk dat cryptocurrency’s al een asset klasse is die niet meer weg gaat. Met name bitcoin is als de gouden standaard voor crypto. Er komt nooit meer een wereld zonder digitale assets of digitale valuta.”

Eric Demuth

Regels in Europa

BitPanda is gevestigd in Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk. Demuth vindt het goed dat er meer duidelijk is omtrent bitcoin en de regels die gelden in Europa.

Demuth: ”We hebben in Europa nu een zelfde soort regels als de banken. Vier jaar geleden zou dat alle innovatie en bedrijven in Europa hebben vermoord. Als nieuwe start-up kun je dit niet bereiken.”

Volgens de ondernemer liet de EU de industrie zich ontwikkelen door te observeren en zijn ze bewust nu pas met regels gekomen. Nu de industrie groot genoeg is kunnen de spelregels worden opgezet.

Dat is natuurlijk wel makkelijk praten voor een bedrijf die op tijd is begonnen en nu groot genoeg is. Want kleinere partijen die nu iets willen doen moeten opboksen tegen bedrijven die bij hun start veel minder regels moesten volgen.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Wilde westen

Demuth heeft niet zo’n vertrouwen in het ontwikkelen van allerlei decentrale netwerken: ”Decentralisatie is iets waar we allemaal op hopen, maar ik denk niet dat het gaat gebeuren op een vrije manier.”

“De regering en regelmakers willen dat bepaalde mensen verantwoordelijk zijn voor zaken. Je kunt geen ‘wilde westen’ hebben. Dat opent de deur voor oplichters, valse adverteerders enzovoorts. Regeringen en regelmakers houden van controle. Iets dat echt decentraal is, past niet.”

Eric Demuth

Bron: Cointelegraph

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!