bitcoin btc update koers analyse

1.2 miljoen Bitcoin ($10 miljard) staat al meer dan 10 jaar stil

Bitcoin (BTC) staat bekend om de heftige prijsschommelingen. Deze week kreeg de koers van BTC een flinke knauw, maar dat weerhoudt een groepje ‘hodlers’ er niet van hun BTC gewoon lekker vast te houden.

De analisten bij Glassnode gieten verschillende statistieken in leuke overzichtelijke grafieken.

De cijfers

6.77% van het totale aantal bitcoin (ruim 18 miljoen) staat al 10 jaar stil op een bepaald adres. Meer dan 1.2 miljoen BTC dat hoogstwaarschijnlijk ergens verloren is gegaan en voor altijd vast zal staan.

Mocht iemand nog toegang hebben tot deze oude adressen, dan kunnen zij de bitcoin natuurlijk nog altijd versturen.

Een groot gedeelte van dat fortuin staat op adressen van de bedenker van bitcoin, Satoshi Nakamoto, de 980.000 BTC staan nog altijd stil op het oorspronkelijke adres.

Tegenover de huidige koers is dat ruim $10 miljard aan bitcoin dat verloren is gegaan. Over de jaren heen komen er steeds meer bitcoin ‘vast’ te zitten.

Mensen zijn wonderlijke wezens en met bitcoin zijn er verschillende voorbeelden van mensen die door eigen stommigheden een (klein) fortuin zijn verloren. Zo ligt er voor miljoenen aan bitcoin op een vuilnisbelt en een wietverkoper verloor zijn opgespaarde bitcoin nadat zijn vishengel verloren ging.

Hodlen

Niet elke bitcoin die jaren lang stil staat is overigens verloren gegaan. Je hebt ook een groep hodlers, mensen die hoe dan ook bitcoin vasthouden. Of de koers nou op $20.000 staat, of helemaal zakt naar onder $4.000.

Een andere opmerkelijke statistiek is in de categorie onder de 10 jaar. 8.25% van alle BTC staat op adressen waar al 7 tot 10 jaar niets mee is gedaan!

Volgens Glassnode staan op dit moment de meeste bitcoin gemiddeld 1 tot 2 jaar stil op een bepaald adres. 16.50% van de bestaande BTC valt in die categorie.

Kort daar achter komen de tijdspannen van 2 tot 3 jaar (15.03%) en 6 maanden tot 1 jaar (14.12%). Een flinke som geld beweegt dus niet of nauwelijks op het netwerk.

De eigenaren van deze adressen zijn de mensen die hun bitcoin niet gemakkelijk van de hand doen.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin hodlers in beeld gebracht door Glassnode

Andere leuke statistieken:

Meepraten? Kom gezellig langs op Telegram!

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!