Beurzen OKEx en Huobi compenseren verliezen na Bitcoin (BTC) daling en technische fout

Cryptobeurzen OKEx en Huobi gaan hun klanten compenseren voor de verliezen tijdens de grote dalingen van twee weken terug. Beide platformen kampte met technische problemen toen de prijs van bitcoin in korte tijd enkele duizenden dollars zakte.

Huobi

De bitcoin crash op 12 maart kwam onverwachts en een aantal grote beurzen waren hier niet op voorbereid. Huobi wil handelaren tegemoet komen die door de fouten van de beurs geld hebben verloren.

Huobi heeft een team gevormd om dit te gaan regelen. Deze maandag waren er naar verluidt zelfs boze mensen bij het hoofdkantoor van Huobi in China. Zij zijn van mening dat de beurs grote fouten heeft gemaakt.

Terecht of onterecht?

Een woordvoerder van Huobi reageerde tegenover lokale media op de aantijgingen. Sommige mensen waren volgens de beurs niet eens klanten en toch stonden ze boos voor de deur. Ook is er volgens Huobi een groep klanten die niet actief was op 12 maart maar toch boos is.

Tussen de groep zaten wel een paar ‘slachtoffers’ van de grote dalingen in combinatie met de technische problemen.

Huobi heeft iemand ingezet om het contact met deze mensen aan te houden en te kijken naar mogelijke vergoedingen.

“Na verschillende checks van het team gedurende deze periode was het handelssysteem van Huobi Global eigenlijk heel de tijd stabiel. Terwijl de systeem engine verantwoordelijk was voor verschillende vertragingen in transacties.  “

Huobi

Ben jij ook gedupeerd door de technische fouten van Huobi? Dan kun je je melden bij support@huobigroup.com.

OKEx

Ook OKEx zet stappen om klanten te compenseren die door technische fouten (extra) geld zijn verloren. Toen de problemen tevoorschijn kwamen heeft de beurs naar eigen zeggen snel gehandeld en de boel geregeld.

Mensen die handel zijn misgelopen door de fout in het systeem worden volgens de beurs gecompenseerd. OKEx meldt dat zij al contact hebben gezocht met enkele klanten en dat de customer support open staat voor andere meldingen.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!