Bitcoin (BTC) mining uitkomst voor New Yorkse energiecentrale: $50.000 per dag

Een energiecentrale in New York gaat vanaf nu een deel van hun elektriciteit gebruiken om bitcoin (BTC) te minen. Op dit moment kan de centrale zo’n 5.5 bitcoin per dag bijschrijven met hun huidige hardware. Dat meldt Bloomberg.

Bitcoin mining

Atlas Holding, een private equity-bedrijf, runt de operatie. Ze hebben 7.000 bitcoin miners staan die op het moment zo’n $50.000 aan BTC bij elkaar minen elke dag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Greenidge Generation centrale begon in 1973 als kolencentrale en is later omgeturnd naar een natuurgascentrale.

Energie op locatie

De hardware gebruikt zogenaamde ‘behind-the-meter’ energie. Het is elektriciteit die lokaal wordt opgewekt en direct wordt gebruikt zonder het normale elektriciteitsnet te gebruiken. Bijzonder effectief en erg goedkoop.

Veel bitcoin miners zoeken dit soort locaties uit. Bij natuurgas, maar ook bijvoorbeeld waterenergie is populair. Afgelegen gebieden met grote centrales hebben vaak veel energie over, een perfecte plek voor ondernemers om goedkoop aan hun elektriciteit te komen.

Bij Greenidage is de prijs voorspelbaar en laag, eigenlijk moeten er alleen productiekosten worden betaald. De grootste kostenpost voor datacentra die zich richten op het minen van bitcoin is energie. De zekerheid van een lage prijs is ideaal voor een miner.

Verbruik

Van de 115 megawatts die de centrale per dag opwekt gebruikt de nieuwe hardware zo’n 15 megawatts. Eerder werden de faciliteiten alleen aangeslingerd bij grote tekorten in de zomer of winter, maar nu blijft hij het hele jaar draaien.

De CEO van Greenidge, Tim Rainey, maakt zich niet druk over de winstgevendheid van de operatie ondanks de bitcoin halving. Miners strijden vanaf mij nog maar voor 6.25 BTC per block in plaats van 12.5 BTC nu.

”We zitten in een goede positie onafhankelijk van hoe de halving uitpakt”, zegt Rainey.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...