bitcoin beurzen exchanges onderzoek BTC

Bitcoin verdeeld over de hele wereld? Ruim 200.000 sats per persoon

Het is geen geheim dat Bitcoin (BTC) één van de meest schaarse assets is in onze huidige wereld. En het is ook wel te stellen dat BTC de enige schaarse digitale activa is. Maar hoe zeldzaam is deze cryptomunt eigenlijk?

Bitcoin voor de hele wereld

Stel je voor dat er in het meest hypothetische geval wordt besloten dat iedereen even veel BTC moet krijgen. Los van de praktische en ethische (on)haalbaarheid, brengt dit heel mooi in beeld hoe zeldzaam Bitcoin is.

De wereldbevolking is op dit moment bijna 7,8 miljard. Het huidige aanbod van Bitcoin is 18,242,087 muntjes. Wil je al deze BTC netje verdelen per persoon, dan betekent dat iedereen 0.00233851 BTC op zijn wallet krijgt. Of beter gezegd: 233.851 satoshis.

Met de huidige prijs van Bitcoin komt dat bedrag neer op ongeveer $20.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Verdeling Bitcoin

Maar dit is natuurlijk allemaal een utopie. De verdeling van alle Bitcoin is niet zo netjes verdeeld. De early adopters hebben meer BTC dan de mensen die nog nooit van de cryptocurrency hebben gehoord.

Op bitinfocharts kun je zien hoe veel adressen er zijn met minimale waarde van $1 aan Bitcoin. Het gaat hierbij om slechts 0,27% van de huidige wereldbevolking. Er zijn overigens 1,371 adressen met een waarde van meer dan 10 miljoen dollar.

Vergeet niet dat er nog dagelijks nieuwe Bitcoins gemined worden. Pas in 2140 zal de volledige supply van 21 miljoen munten in omloop zijn gebracht. De wereldbevolking zal tegen die tijd naar verwachting 10,8 miljard zijn. Dat betekent dat elk individu 0.00194444 BTC of 194.444 satoshis zou krijgen.

Of de huidige verdeling van de munten eerlijk is, is een ander verhaal. De vroegelingen hebben veel meer risico genomen om jaren terug al BTC te kopen. En risico staat bij assets altijd in verband met reward.

Op MarketWatch kun je een indicatie lezen van hoe het geld en de rijkdom in de wereld verdeeld is. De verhouding tussen cryptocurrencies, de aandelenmarkt, schulden, vastgoed en derivaten is allerminst bijzonder te noemen.

Hieronder zie je een kleine weergave van een veel groter plaatje. Klik hier om deze te bekijken.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!