Thierry Baudet: ‘Ik heb zelf ook een beetje Bitcoin (BTC)’

In een nieuwe aflevering van het FVD Journaal vertelt Thierry Baudet dat hij Bitcoin in bezit heeft.

Baudet aan de Bitcoin

De vraag die in de Q&A werd gesteld was de volgende: 'Voorzie je dat het coronavirus kan leiden tot een wereldwijde recessie?'

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het antwoord van de frontman van Forum voor Democratie was stellig: Ja, dat zie ik absoluut!

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"Ik zie het nu al gebeuren. Het coronavirus is momenteel zeer impactvol. Het kan een recessie ten gevolg hebben. De beurzen waren de afgelopen tijd al niet mals, 10-15% naar beneden."[/penci_blockquote]

Hij vervolg het antwoord door ook Bitcoin te noemen: "Bitcoin, ik zit er zelf een beetje in is 25% gedaald. Dus ik had een slecht humeur de afgelopen dagen."

Tot slot zegt hij dat hij denkt dat Nederland het allemaal enorm heeft onderschat. Bekijk het antwoord van Baudet hieronder zelf terug.

BTC in financieel systeem?

Ruim twee jaar geleden liet Baudet ook al eens weten dat hij van het bestaan van Bitcoin af wist. Destijds antwoordde hij op een tweet waarin werd gesproken over 'topoverleg in Tweede Kamer over cryptovaluta'.

Hij ziet het als een mogelijkheid om parallel aan fiatgeld te bestaan en om 'de rampzalige euro en de ECB te ondermijnen'. Ook ziet hij het als een manier om intrinsieke waarde in ons financiële systeem.

?s=09

Baudet lijkt erop te wijzen dat het met Bitcoin niet mogelijk is om geld te printen en dat de intrinsieke waarde er in zit doordat miners elektriciteit omzetten in BTC. Hiermee lijkt te politicus goed op de hoogte te zijn van de kernwaarden van Bitcoin, die verder gaat dan een speculatief middel.

In de Tweede Kamer sprak hij ook al eens uit tegenstander te zijn van Quantative Easing, ook wel bekend als de verruiming van geld. Ook dit sluit aan bij het verhaal van Bitcoin.

Het zijn maar minieme indicatoren die vrij weinig betekenen voor de Nederlandse blik op cryptovaluta. Desondanks is het natuurlijk altijd leuk om te horen dat een politicus serieus Bitcoin heeft onderzocht.

Wil jij graag meer weten over BTC? Kom vooral eens langs in onze Telegram chat en praat mee over de toekomst van BTC in Nederland.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC