bitcoin BTC koers cryptomarkt

Bitcoin (BTC) Update: 10% stijging in een week, blijven we boven $6.000?

Bitcoin (BTC) heeft een wervelende start van de week gemaakt, we zijn met de weekly candle ruim 10%. Een mooie meevaller, gezien het feit dat de economie toch al in het slob zit.

De vraag is echter gaat bitcoin verder zakken of krijgen we een opleving van de BTC markt? We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Allereerst bekijken we de weekgrafiek. Daarin is een ruime support en resistance te zien. De ruimte daar tussen is $1.300. Daar tussen kan bitcoin heen en weer schieten.

We hebben dus op deze weekly een mooie 10% gehad. Maar de vraag blijft of dit een dead cat bounce was, of een liquiditeit pump om shorters te liquideren? Dat kunnen we pas op een later stadium vaststellen.

Feit is wel dat afgelopen week een prima week was voor bitcoin qua prijsverloop, we hebben een klein herstel gezien.

Bitcoin weekgrafiek

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek zien we nu een bullish Engulfing candle. Dit is een bullish signaal als bitcoin het einde van de dag zo sluit. Is dit het geval dan is er aanzienlijke kans dat we verder omhoog gaan.

Ook zien we dat we niet het 0.618 fibonacci level hebben gehaald, die ligt op $7.047. Wel is er een duidelijke support rond $5.660. Dit niveau is belangrijk om te behouden voor een mogelijke stijging.

De vraag is echter of er nog genoeg koopkracht is om door te knallen. Ook zien we op de grafiek dat de 0.5 lijn als résistance dient rond $6.400. Mocht de de koers daar vandaag boven sluiten is het goed mogelijk dat we verder stijgen.

Sluiten we onder de $6.250? Dan moeten we serieus verder naar beneden kijken.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin 4-uur grafiek

Als we weer verder inzoomen, zien we dat we een behoorlijke supply zone hebben. Dat is een zone waar veel mensen bitcoin willen verkopen of short posities willen innenmen.Deze zone ligt rond de $6.666-$6.990.

Aan de onderkant zit een zogenaamde demand zone, een plek waar veel koop orders staan. Deze ligt rond de $5.100 en $5.550. Sinds de stijging zijn we daar niet in de buurt gekomen.

Ik heb momenteel een short lopen. Deze positie heb ik geopend op $6.395, met als target $5.550. Ik heb een stop loss geplaatst om onnodige verliezen et voorkomen. Het is nu afwachten of we de target gaan halen of dat we worden gestopt.

Een dip voor een nieuwe pump ligt voor de hand. Wil je de trades van Growing Capital gratis volgen? Check dan het signal kanaal op Telegram. Meepraten kan in de chat.

Bitcoin 4-uur grafiek
bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!