Bitcoin BTC koers update analyse cryptotwitter

Bitcoin (BTC) update: Veel bearish signalen, koers heeft support bij $6.250

Namens @CryptoCurrencyNederland neem ik jullie mee in een nieuwe BTC (Bitcoin) update. BTC heeft weer een bewogen week achter de rug. Zowel de Coronacrisis als alle (economische) maatregelen hebben impact op de koers van bitcoin (BTC). Laten we snel kijken hoe BTC het er vanaf heeft gebracht.

Eerst de weekly chart er eens bijpakken. Je ziet hem hieronder.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

We zien bitcoin op de bovenstaande weekgrafiek voor de langere termijn vooral in een zijwaartse beweging. Na een mooie bullish periode valt het momentum omhoog wat weg.

Mensen vertrouwen het blijkbaar nog niet helemaal en nemen liever wat winst van tafel. Dat is zichtbaar aan de vele rode sell candles.

Een goede steun is en blijft altijd de 200sma rode lijn en ook nu is dat het geval. BTC lijkt hier een consolidatiefase in te zetten. De short trend blijft wel bearish met resistance in de 8/21ema zone in combinatie met de prijslevels tot $7.800. Daarboven sluiten zou een mooi bullish teken zijn.

Als we dan verder de week in kijken komen we bij de daggrafiek uit. Die zie je hieronder.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Ik richt me dan vooral even op het gele vlak, want dit gedeelte is nu het belangrijkste. We zien een bearish 8/21ema korte termijn trend. Dat wijst erop dat we er nog niet blind vanuit mogen gaan dat BTC hier omhoog gaat, ondanks de goed ogende price action candles in de vorm van higher highs (HH) en higher lows (HL).

Zolang BTC onder de 21ema blijft, keert deze trend niet. Zaak is dus om boven 21ema te sluiten om bullish te draaien. Tot die tijd blijf ik bearish voor BTC.

De lange termijn trend zit ook behoorlijk tegen hier. De 50/100/200sma combinatie wijst ook verdere bearish momentum uit. Laat je dus niet gek maken door dit ‘pumpje’ om massaal alweer long te gaan.

Als we dan echt verder intraday gaan kijken zal je zien dat er veel mixed signals worden gegeven op dit moment, helemaal als je het met de hogere timeframes vergelijkt. Hieronder de 4-uurs chart.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Hier zien we de’ pump’ goed in beeld. En ook direct waarom er hier nog genoeg resistance en dus sellers zitten. BTC steeg te snel in korte tijd, waardoor er een flat beardiv op deze top vormt.

De toppen zijn nagenoeg gelijk alleen met afnemend volume en RSI. Vaak is dit een goede indicatie dat het te hard in prijs is gestegen en een goed moment om winst te nemen, of om te gaan shorten.

Een lichtpuntje hier is de support van de gele 100sma lijn in combinatie met prijssupport. We gaan nu waarschijnlijk weer de dubbele top testen. Mocht het hier niet doorbreken, dan is de kans zeer groot dat er een zogenaamde head/shoulder patroon vormt.

Dit geeft onderliggende zwakte aan wat in lijn zou liggen met de hogere timeframes om verder down te gaan weer richting de $5.000.

Dan heb ik nog eentje voor jullie om het staartje van deze analyse even in beeld te brengen. Daarvoor zoomen we nog verder in naar de Hourly of 1 uurs chart, hieronder zichtbaar.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) 1-uursgrafiek

Een ‘uit het boekje’ bull divergence zoals jullie zien. Deze heeft de prijs vrijwel gelanceerd. De trend heeft een mooie reversal gemaakt en dat geeft hoop voor een verder vervolg. Steun zit op $6.250 op moment van schrijven.

Zoals reeds aangegeven ben ik op de hogere timeframes nog steeds bearish, alleen deze reversal wou ik jullie niet onthouden.

Check volgende week weer voor een nieuwe update. En join uiteraard even onze Telegram hieronder voor meer updates.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar Plus500 en maak rendement!

Over CryptoCurrencyNederland

De meest ervaren cryptocommunity van NL! TA/FA specialisten, zeer hoog niveau & altijd behulpzaam. Wil je meepraten over TA’s, charts & traden. Join dan @CryptoCurrencyNederland op Telegram.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!