‘Bitcoin (BTC) wordt volwassen, koers in 2020 door $20.000’

Dan Morehead, de oprichter van Pantera Capital, voorspelt dat Bitcoin ‘volwassen zal worden’ tijdens de financiële crisis van 2020. Hij denkt dat BTC binnen 12 maanden de hoogste prijs ooit zal bereiken.

Bitcoin in de crisis

Morehead is de CEO van een in San Francisco gevestigde blockchain en cryptocurrency hedge fund. Hij maakte maakte de opmerkingen in een update van 25 maart waarin hij aan beleggers zijn visie over de gevolgen van de coronacrisis deelt.

‘Ik geloof dat de recessie groter zal zijn dan welke naoorlogse recessie dan ook’

Morehead deed een sombere voorspelling voor de economie. Hij gaat er van uit dat de wereldeconomie op het punt staat om de eerste periode van negatieve groei in te gaan.

“Ik handel al 35 jaar lang tijdens ‘global macro disruptions’. Dit is er zo een. Dit zal zeker een einde maken aan de langste wereldwijde groei ooit. Het zal waarschijnlijk een grotere wereldwijde economische impact hebben dan recessies uit de recente geschiedenis. ”

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Aandelenmarkt

Morehead merkte op dat Bitcoin gecorreleerd is met de aandelenmarkt in de recente marktdalingen. Hij zei echter ook dat de cryptocurrency minder zal correleren na de eerste twee maanden van de crash op de aandelenmarkt.

“We zijn nu van mening dat de hoge correlatie op korte termijn met de aandelenmarkten voorbij is en dat crypto nu onafhankelijk zal bestaan.”

Hij vergeleek Bitcoin met obligaties, die de neiging hebben op te bloeien in tijden van onrust op de markt. Daarnaast voorspelde hij dat BTC in fasen zal herstellen voordat het een nieuw record zal bereiken:

“De prijs van Bitcoin kan de komende twaalf maanden naar een nieuw record. Het gaat niet van de ene op de andere dag gebeuren. Mijn gok is dat institutionele beleggers 2-3 maanden nodig hebben om hun huidige portefeuilleproblemen te triëren.

Daarna kost het nog eens 3-6 maanden om nieuwe kansen te onderzoeken, zoals ‘distressed schulden’, speciale situaties, crypto, enz. Als ze vervolgens hun geld opnieuw gaan inzetten, zullen die markten echt beginnen te stijgen. “

Je bitcoins veilig opslaan, breng een bezoekje aan de website van Ledger!

Nieuw record

De oprichter van Pantera Capital zet zijn voorspelling geen kracht bij door een prijs te noemen. In juni 2019 noemde hij wel dat BTC het potentieel heeft om binnen een paar jaar $356.000 te bereiken.

‘Bitcoin is geboren in een financiële crisis. Het zal in de huidige crisis volwassen worden.’

Ben jij ook bullish over Bitcoin? Kom dan eens langs in Telegram en praat mer ruim 2400 Bitcoiners mee over alle nieuwtjes!

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!