bitcoin btc update core

Bitcoin Core updates nu toegankelijk op Dark Web via Tor browser

De Bitcoin Core website is op het Dark Web toegankelijk via de anonieme Tor browser. De updates van het bitcoin (BTC) protocol zijn minder kwetsbaar voor (internet) censuur.

Bitcoin Core updates

Het gaat om de website Bitcoincore.org, die alle updates van de open-source Bitcoin software publiceert. Aan Bitcoin Core werken naar verluidt enkele duizenden (onafhankelijke) ontwikkelaars.

De wijziging is nu op veler verzoek doorgevoerd. Naast de “normale” internetversie, is de site dus nu ook bereikbaar met de anonieme browser Tor via dit onion adres.

“Deze verborgen dienst maakt deze informatie minder kwetsbaar voor censuur van certificeringsautoriteiten. Ook is de website nu minder afhankelijk van de DNS infrastructuur van het Internet.”

‘Internetpolitie’

Op het Internet bestaan er certificaten die aangeven of een site veilig is te bezoeken. De DNS infrastructuur maakt een koppeling tussen een IP-adres en een domeinnaam. Door de website ook op Tor te draaien, is deze minder afhankelijk van deze internetdiensten.

Zo is het niet mogelijk voor een Google om het Dark Web te indexeren. Je kunt geen dark web pagina bezoeken zonder het exacte onion adres te weten. De Tor browser biedt de mogelijkheid om het Dark Web te verkennen.

Lees ook – Tor-browser accepteert nu bitcoin donaties via Lightning Network

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Dark Web en Tor

Onder meer de BBC heeft in oktober 2019 een kopie van haar website vrijgegeven voor gebruikers van Tor.
Zo is de informatie van de BBC toegankelijk voor burgers van China, Vietnam en Iran. Het gebruik van Tor is niet zonder risico.

In oktober 2019 kwam het nieuws dat er een neppe versie van Tor in omloop was. Verschillende Russen hebben een neppe Tor-browser in hun taal gedownload.

Met deze malware hebben cybercriminelen zo’n $44.000 aan bitcoin (BTC) buitgemaakt. Het antivirusbedrijf ESET maakte de internetoplichting bekend.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!