zhao-chanpeng binance bitcoin retail btc

‘Bitcoin (BTC) daling van 60% kwam niet door coronavirus’, aldus Binance CEO

De koers van bitcoin (BTC) en andere financiële markten kregen de afgelopen weken flinke klappen te verwerken. Volgens Changpeng Zhao, CEO van Binance, was dat echter slechts de druppel die de emmer deed overlopen.

Zhao steekt zijn mening niet onder stoelen of banken in een blogpost: de wereldeconomie was al ziek en deze gezondheidscrisis was enkel het laatste zetje.

‘De economie zou sterker moeten zijn’

Zhao vergelijkt de huidige crisis met die van 2008.

“In 2008 was er geen pandemie die de wereldwijde economie op pauze zette. Maar ik geloof dat het coronavirus slechts de trigger was, niet de hoofdoorzaak. Onze economie zou sterker moeten zijn, op zijn minst sterk genoeg om een paar schokken te overleven.”

Changpeng Zhao

Terwijl de wereld zich opmaakt voor een financieel moeilijke tijd, krabbelt de koers van bitcoin weer langzaam op. Wanneer je verder uitzoomt en de langere timeframes bekijkt, lijkt bitcoin zich nog altijd weinig aan te trekken van andere wereldmarkten. 

Cash

Volgens Zhao komt er een moment dat investeerders stoppen met het vluchten naar cash/de dollar. Als men de relatieve veiligheid zat is, worden de portfolio’s weer verder uitgebreid. Bitcoin zou wel eens een plekje kunnen gaan verwerven binnen die hernieuwde portefeuilles.

“Hebben mensen al meer bitcoin gekocht? Nee, in de meeste gevallen nog niet. Veel mensen zijn nog aan het panikeren en kopen wc-papier.”

Changpeng Zhao

Verandering gaat volgens de ondernemer langzaam, zeker in de wereldeconomie.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Toekomst

Zhao voorziet een toekomst waarin bitcoin meer zekerheid biedt in tijden van crisis. Maar dat is op dit moment nog niet. Als je echter wil inspelen op dalingen op de traditionele markten, dan wijst hij naar een andere belegging dan bitcoin.

Bitcoin is geen perfecte investering om jezelf te hedgen tegen dit soort dingen: ”Als je dat wil doen, dan moet je gewoon de Dow Jones Index futures shorten”, zegt Zhao.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!