bitcoin euro cbdc

Coinbase verhandelde $1,5 miljard aan bitcoin en crypto vrijdag

Crypto exchange Coinbase heeft de afgelopen dagen record na record gebroken met haar handel in bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta.

Crypto exchange Coinbase

Donderdag is er voor $1,1 miljard aan crypto verhandeld, een toename van 280% in handelsvolume ten opzichte van woensdag. Op vrijdag verwisselde er voor $1,5 miljard van eigenaar.

In tegenstelling tot traditionele beurzen gaat de handel in cryptovaluta 24/7 door. Beurzen zijn gebaat bij zoveel mogelijk koersschommelingen. Of een handelaar nu aan – en verkoopt, een centrale partij zoals een beurs of broker ontvangt zijn commissie. Dat ligt doorgaans tussen de 0,25% en 1% per handeling.

In de nacht van donderdag naar vrijdag duikelde de koers naar $3.850, het laagste punt sinds medio februari 2019.

Coinbase is vooral in trek bij Amerikaanse handelaren, onder meer vanwege de fiatparen met de dollar en euro. Met Coinbase Pro is er ook een marktplaats voor professionele handelaren, onder bekend onder de naam GDAX.

Laat je cryptomunten beheerd beleggen door Yieldt!

BitcoinL -39% afgelopen week

Op moment van schrijven staat de koers van bitcoin op $5.234. De afgelopen week heeft de cryptomunt 39 procent van haar waarde ingeleverd. De maand maart laat een dikke min zien van 48%. Over de afgelopen 12 maanden is er nog sprake van een plus van 30%.

De koers van de afgelopen jaar (bron: Coinpaprika):

 

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!