Italie

Italiaanse Rode Kruis met nieuw Bitcoin (BTC) donatie doel: $26.000

Het Italiaanse Rode Kruis zoekt opnieuw bitcoin (BTC) donaties om extra medisch gereedschap te kopen. Eerder werd het eerste bitcoin initiatief al succesvol afgerond, alle donatiedoelen werden bereikt.

De gezondheidscrisis wereldwijd en specifiek in Italië is voorlopig nog niet voorbij, dus vraagt de organisatie opnieuw om extra BTC. Het doel: $26.000 aan bitcoin of andere cryptocurrency.

Zoek je het liever dichterbij huis? Het Rode Kruis in Nederland accepteert ook donaties in bitcoin.

bitcoin meester

Rode kruis

Met de opbrengsten van het vorige doel konden pre-triage faciliteiten worden gemaakt. Deze ruimtes worden gebruikt voor mensen die nog geen diagnose hebben gehad.

Het zijn relatief kleine bedragen die worden gevraagd, maar de organisatie probeert op deze manier wat extra financiële power te krijgen.

Apparatuur voor $26.000

Het goede doel wil met deze nieuwe ronde vooral nieuwe apparatuur kopen voor noodgevallen. Denk bijvoorbeeld aan defibrillatoren met een scherm om vitale functies in kaart te brengen.

Op het moment van schrijven is er al meer dan 75% van dit donatiedoel ook bereikt.

Crypto community

In de wereld van bitcoin en andere cryptomunten is veel computerkracht beschikbaar. Folding@Home is een platform waarmee je jouw hardware beschikbaar kunt stellen voor medisch onderzoek.

Projecten als Tezos en miners van Ethereum hebben een deel van hun computers beschikbaar gesteld om het proces en het onderzoek te versnellen.

COIVD-19 oplichting

Veel oplichters maken gebruik van de huidige situatie en proberen jouw bitcoin binnen te hengelen. Zo is er bijvoorbeeld een groep oplichters die zich voordoen als de World Health Organization en in emails om donaties vragen.

Ook op software gebied zijn er criminelen actief. Er is een corona-app die je telefoon blokkeert wanneer je de game download. Vervolgens wordt er losgeld in bitcoin gevraagd. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!