donatie bitcoin btc VS

Bitcoin (BTC) ontwikkelaar krijgt $100.000 van moederbedrijf BitMEX

HDR Global Trading heeft haar fonds voor de ontwikkeling van het open source bitcoin protocol met $100.000 vergroot. Dat maakt het moederbedrijf achter de bekende exchange BitMEX bekend.

Bitcoin (BTC) protocol

In 2019 is HDR gestart met het fonds voor de onafhankelijke bitcoin ontwikkelaar Michael Ford (alias fanquake). Toen is er $60.000 in gestort en dat bedrag is nu vermeerderd met $100.000.

Het handelshuis wil de ontwikkeling van het open source protocol nog voor “meerdere jaren” ondersteunen. Het contract met de ontwikkelaar is door HDR namelijk op de GitHub-pagina van BitMEX Research geplaatst.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin protocol financiering

Onlangs heeft BitMEX ook het ecosysteem achter de financiering van het bitcoin protocol in kaart gebracht. Daarin prijken namen zoals Blockstream en Lightning Labs, maar ook exchanges zoals OKCoin en BitMEX.

Volgens de onderzoekers is er sprake van een “gezonde situatie”. Zo is er een groot aantal firma’s die het ecosysteem voor de langere termijn ondersteunen.

Minder populair

Op de markt is de positie BitMEX sinds de prijsdip op vrijdag 13 maart verzwakt. De beurs heeft in een tijdsbestek van enkele dagen toen bijna 1,5 miljard dollar aan ‘long’-posities moeten liquideren.

Ook moest de beurs de handel stilleggen vanwege een vermeende DDoS-aanval. Een voorval dat nooit compleet is opgehelderd. Uit onvrede is een deel van de handelaren overgestapt naar de concurrentie.

Deze week werd bekend dat er in totaal 67.000 BTC van het handelsplatform is gehaald uit voorzorg.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!