Canadese ether (ETH) miner gaat nu ook bitcoin (BTC) minen

HIVE Blockchain Technologies, bekend als ether (ETH) mining firma, gaat nu ook bitcoin (BTC) delven, zo meldt The Block.

Bitcoin (BTC) minen als ether miner

Het Canadese bedrijf neemt een bitcoin mining farm in Quebec over met een capaciteit van 30 megawattpiek over voor 2,8 miljoen dollar. Verkoper is Cryptologic Corp.

Bij de plek staan ongeveer 14.000 Bitmain S9. Inmiddels is de opvolger, de Antminer S17, geheel uitverkocht, zo meldden we vorige week.

HIVE staat bekend om het minen van ether, met farms in Zweden en IJsland. Door de overname komt haar totale capaciteit in de portfolio door de 50 MWp.

Volgens HIVE is er in Canada sprake van een relatief lage stroomprijs, wat leidt tot een positieve bruto winst onder de huidige spotprijs boven de $6.000.

Circa 70% van de kostprijs van bitcoin mining is energie. Miners zijn er daarom bij gebaat om plekken op te zoeken waar goedkope (groene) stroom te vinden is.

“We hebben door deze overname toegang tot een mining farm die één van de goedkoopste elektriciteit ter wereld geniet. We hebben het over een overnameprijs van $95.000 per MW, dat is minder dan de helft van de gemiddelde bouwkosten per MW. ”

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin mining difficulty rate

Vorige week is de difficulty rate van Bitcoin met 16% gedaald, de één na grootste daling uit de historie van het netwerk. Het is een indicator dat de concurrentie tussen bitcoin miners de afgelopen twee weken afnam.

De moeilijkheid om een block te vinden past zichzelf elke 2.016 blokken aan. Dit komt neer op ongeveer iedere twee weken. Dit mechanisme zorgt ervoor dat de uitgave van bitcoin niet voor langere tijd extreem hard of extreem langzaam kan gaan.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!