bitcoin btc mining

‘Bitcoin (BTC) mining kans voor grootste derivatenbeurs ter wereld’

Het minen van bitcoin (BTC) of andere cryptovaluta is een interessante inkomstenbron voor de CME Group, de grootste derivatenbeurs ter wereld. Het is een proefballon van Dante Federighi, een nieuw bestuurslid in spe, zo meldt The Block.

Bitcoin en CME

CME geldt als ’s werelds grootste marktplaats van derivaten, producten die zijn afgeleid van assets zoals goud, olie en sinds eind 2017 ook bitcoin.

Federighi is medeoprichter van Fortezza Forza RMC Fund LLC, een investeringsfonds uit Chicago in kortlopende rentes en energieproducten zoals ruwe olie.

Financiële instituties verstrekken elkaar kortlopende leningen en daar treden renteverschillen in op, die verhandelbaar zijn. Kortom, de man weet hoe je geld verdient met prijs – en renteverschillen, ook wel arbitrage genoemd.

In februari is hij voorgedragen als Class B-2 director samen met drie andere kandidaten. CME kiest namelijk in mei twee nieuwe bestuursleden, die zich nu profileren.

In een brief aan de aandeelhouders, gedeponeerd bij beurswaakhond Securities and Exchange Commission, zet o.a. Federighi zijn visie voor CME uiteen.

Volgens hem is de tijd rijp om andere business units op te zetten. Zoals het bouwen van duurzame energiecentrales en het minen van bitcoin en andere cryptovaluta. Ook pleit hij ervoor om de aandelen in CME te ‘tokenizen’. Aandelen op de blockchain dus.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Schoenmaker blijf bij je leest?

Het minen van bitcoin is nog steeds een winstgevende business, zolang je aan goedkope (overtollige) energie kan komen. De opbrengsten die bij het minen vrijkomen, zijn in te zetten voor de core business: de handel in derivaten, futures in het bijzonder.

‘Schoenmaker blijf bij je leest? Ik vind dat dit behoort tot de core business. CME brengt net zoals miners vraag en aanbod bij elkaar. Het is een nieuwe bron van inkomsten en genereert nieuwe kennis over disruptieve technologieën. Ook dragen we ons steentje bij aan de verduurzaming van de energieproductie. Het is een win-win-win situatie’.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Mining difficulty

Vandaag is bekend geworden dat de mining difficulty met 16% is gedaald. Dat maakt het voor kleinere miners weer interessant om BTC te gaan minen.

De moeilijkheidsgraad daalde met 16% tot een niveau van ~13,90 biljoen . De afgelopen cyclus was dit nog 16,55 biljoen. De moeilijkheid past zichzelf elke 2.016 blokken aan. Dit komt neer op ongeveer iedere twee weken.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!