Craig Wright verliest opnieuw slag in zaak om 1.1 miljoen Bitcoin (BTC)

Craig Wright is verwikkeld in verschillende rechtszaken. De meest prominente is de zaak Craig Wright vs Kleiman. De meest recente ontwikkelingen is opvallend: Wright wil niet aangeven hoe hij de lijst van bitcoin adressen die de 1.1 miljoen bitcoin (BTC) van Satoshi zouden bevatten.

Craig Wright

Even opfrissen: Craig Wright claimt de bedenker van bitcoin te zijn. Hij zou de man zijn achter het pseudoniem Satoshi Nakomoto. Wright heeft daar echter nooit hard bewijs voor geleverd.

In deze zaak moet Wright, als hij verliest, de helft van het Satoshi fortuin inleveren aan de nabestaanden van zijn voormalig businesspartner Kleiman.

De draad kwijt rond de Australische computerwetenschapper die claimt Satoshi te zijn? Lees de meest recente berichten nog eens terug:

bitcoin meester

Huidige zaak

Terug naar de huidige stand van zaken. De advocaten van beide partijen liggen in de clinch. De kant van Wright claimt dat deze informatie valt onder het beroepsgeheim van zijn advocaten.

Er moet een rechter aan te pas komen om een beslissing te maken. Om zijn zaak kracht bij te zetten besloot Wright een advocaat uit Kenia een verklaring te laten schrijven.

Denis Bosie Mayaka schrijft het volgende: ”I am lawyer and obtained my bachelor of law degree in 2007 from Moi University in Kenya… I have represented Dr. Craig Steven Wright since 2012 on, among others, investment matters. Specifically, I represent Dr. Wright and Wright International Investments Ltd in connection with the Tulip Trust documents, including the Tulip Trust dated July 7, 2017.”

Hij printte zelfs het LinkedIn profiel van Mayaka uit als ‘bewijs’.

De rechter is niet onder de indruk

Rechter Bruce Reinhart was niet bepaald onder de indruk. Reinhart verwierp de verklaring direct omdat deze niet te verifiëren valt. Het eerder vervalsen van documenten speelt ook mee in deze beslissing, de rechter lijkt Wright door te hebben.

Volgens Reinhart kan dit ‘bewijs’ net zo goed geschreven zijn met een tekstverwerker en/of een pen. De rechter is duidelijk: er was geen intentie om deze informatie vertrouwelijk te houden, dus vervalt de eventuele geheimhoudingsplicht.

Wright heeft tot 12 maart om met meer informatie te komen over de adressen.

Om af te sluiten nog een bonus uitspraak van Wright: ‘Ik ben Satoshi, of hij pleegde plagiaat in de Bitcoin (BTC) whitepaper’.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!