trump bitcoin btc

Fed verlaagt rente naar bijna 0% en print $700 miljard bij, Bitcoin bij $5.000

De Federal Reserve heeft de rente verlaagd naar 0% tot 0,25%, een historische stap in de geschiedenis van het land. Dat maakt de centrale bank van de VS in een persbericht bekend. De bitcoin (BTC) prijs is van $5.173 naar $5.965 geschoten, maar ondervindt bij de $6.000 nog weerstand.

Historisch: Fed verlaagt rente naar bijna 0%

Het gaat om het grootste maatregelenpakket dat de Fed ooit uit de kast heeft getrokken.

Financiële instellingen zoals banken en verzekeraars kunnen tegen 0% rente kortlopende leningen aanvragen. Ze worden opgeroepen om “deze (nieuwe) kapitaalbuffers te gebruiken om bedrijven en huishoudens te ondersteunen”.

Ook komt de Fed met een gigantisch opkoopprogramma van $700 miljard op de proppen.

Zo koopt de centrale bank $500 miljard aan staatspapieren en $200 miljard aan hypotheekobligaties op. De bank start maandag met het opkopen van $40 miljard van die eerste categorie.

Coronavirus

De twee maatregelen zijn zeer drastisch te noemen en historisch.

De schrik over het Coronavirus zit er blijkbaar bij de Amerikaanse autoriteiten goed in. In de VS zijn er 3.000 mensen besmet en 57 doden vanwege de COVID-19 ziekte. Met dit noodmaatregelenpakket wil men de “Amerikaanse economie wapenen tegen het virus”.

Bovendien heeft de Fed ook de rente op zogenaamde noodleningen voor commerciële banken verlaagd naar 0,25% en de leentermijn verlengd naar 90 dagen. Ook wordt de handel tussen valuta goedkoper. Daarvoor heeft de Fed onder meer een overeenkomst gesloten met de Europese Centrale Bank.

Volgens nieuwszender CNBC doet het denken aan de maatregelen die zijn genomen na het uitbreken van de financiële crisis uit 2008.

Twee weken geleden maakte voorzitter Jerome Powell al een noodverlaging bekend van 50 basispunten. Naar een rentestand tussen de 1% en 1,25%. Die noodgreep kwam twee weken eerder dan gepland.

Vanaf 23.30 uur Nederlandse tijd licht voorzitter Powell de maatregelen verder toe.

Bitcoin (BTC) koers

Het is nog gissen hoe de financiële markten maandagochtend reageren. Bitcoin gaat 24/7 door.

De koers leeft zondagavond op en staat op moment van schrijven boven de $5.700 bij Bitstamp.

Vorige week liet bitcoin al een correlatie zien met de aandelenmarkt. De koers duikelde ruim 50% in twee dagen door de ontstane paniek op de aandelenmarkten.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!