‘Centrale bank India in verweer tegen toestaan bitcoin (BTC) transacties’

De centrale bank van India heeft een verzoekschrift ingediend tegen de uitspraak van het Hooggerechtshof om bitcoin (BTC) transacties in het land toe te staan. De Reserve Bank of India (RBI) vreest zelfs dat dit ten koste gaat van het bankensysteem.

Dat meldt The Economic Times, op basis van “bronnen dichtbij de kwestie”.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) transacties in India

In India is een bindend besluit van het Hof te herzien via een zogenaamde Review Petition. Partijen die het niet eens zijn met een uitspraak, kunnen een verzoekschrift tot herziening indienen.

Zo vreest de centrale bank dat transacties met cryptovaluta het bankenstelsel in het land “onder druk zet en zelfs bedreigd”.

Afgelopen woensdag besloot het Hof dat een circulaire van de centrale bank, waarin het banken dringend adviseert om géén transacties met bitcoin toe te staan, onwettig is. Diverse cryptobeurzen vochten met succes dit “papieren verbod” aan.

Volgens een anonieme advocaat – niet betrokken bij de zaak – heeft het verzoekschrift “weinig kans van slagen”. Het verzoek tot herziening moeten binnen dertig dagen na de uitspraak ingediend zijn.

Aan de winnende kant wordt ook nog gekeken naar een mogelijke schadevergoeding vanwege het “verbod”.

Volgens Abhishek Rastogi, partner bij advocatenfirma Khaitan & Co:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]‘Veel bedrijven zijn failliet gegaan door het verbod van de RBI en ze overwegen juridische stappen in dat opzicht’.[/penci_blockquote]

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...