zhao-chanpeng binance bitcoin retail btc

Bitcoin beurs Binance aangevallen door hackers, bevestigt CEO

De Chinese websites van cryptobeurs Binance zijn aangevallen door hackers. Dat bevestigt de CEO van Binance op zijn twitter-account. Chengpeng ‘CZ’ Zhao wijst de ‘concurrentie’ als mogelijke dader aan.

In de loop van woensdagochtend ging al het gerucht dat er sprake was van een Distributed Denial of Service aanval (DDoS).

Volgens ‘CZ’ zijn er geen klantentegoeden buitgemaakt. Wel was er sprake van ‘vertraging’ van de handelsdienst.

Binance heeft met BTC/USDT één van de populairste handelsparen in de industrie. Volgens Coingecko was het (geverifieerde) handelsvolume 582 miljoen dollar de afgelopen 24 uur.

DDoS aanval

Bij een DDoS aanval is een netwerk of dienst tijdelijk niet of moeilijker bereikbaar voor klanten. Het is vergelijkbaar met een file, maar dan op het internet.

Crypto exchanges zijn regelmatig het slachtoffer van externe aanvallen of zelfs hacks. Bij een hack wordt er ook daadwerkelijk tegoeden in de “hot” wallet buitgemaakt.

Iets minder dan één jaar geleden was Binance.com slachtoffer van een hack. Toen is er 7.000 BTC buitgemaakt, destijds iets meer dan 40 miljoen dollar. Tegen de huidige koers is de buit ca. 56 miljoen dollar.

Enkele maanden later bleek dat een deel van de gestolen Bitcoin op de blockchain aan het verschuiven was.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!