bitcoin btc koers update prijs analyse

Bitcoin (BTC) update: breekt de koers uit naar $7.800 of eerst consolidatie?

Na veel weerstand en vele afwijzingen is het de koers van Bitcoin (BTC) eindelijk gelukt. De koers is succesvol door $7.000 omhoog gebroken en houdt zich sterk boven $7.200. Wat tevens een spannend punt is voor de weg welke Bitcoin de komende weken zal gaan bewandelen.

Momenteel ligt de prijs van Bitcoin op een belangrijke support, welke genoeg draagkracht kan hebben voor een nieuwe opwaartse beweging. Maar wat tevens voor een flinke daling kan zorgen wanneer deze het niet zal houden. Een spannende tijd, met een neiging naar bullish signalen.

Bitcoin (BTC) update

Met het definitieve doorbreken van de de sterke weerstand op $7.000, ontstond er een flinke stijging richting $7.500. Een plek waar weer nieuwe weerstand ligt en welke niet zomaar gebroken wordt.

Met het al enkele dagen staande houden van de koers boven $7.000 wordt deze steeds sterker en lijkt het zich klaar te maken voor een nieuwe weg omhoog.

Gekeken naar de daggrafiek van Bitcoin zien we dat de koers al meerdere keren de support tussen $7.000 en $7.200 heeft getest en hier tot op heden in geslaagd is. Maar dat er tevens consolidatie nodig is om dit level te behouden en genoeg kracht te hebben om door te stijgen.

Momentum indicators laten namelijk zien dat op hogere timeframes de koers flink richting overbought regionen gaan.

Wat betekent dat bulls zwakker worden en bears meer grip kunnen krijgen op de prijs. Een consolidatie zal dit probleem oplossen en meer ruimte creëren voor een nieuwe stijging.

Bitcoin daily chart 9 April 2020

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Support tussen $6.500 en $7.000

De koers lijkt dus een mooie wandeling naar boven te blijven maken, maar wel met het gevaar op een lichte terugval. Daarbij zal er tussen de $7.000 en $6.500 meer dan genoeg support liggen op een eventuele nieuwe klap naar beneden op te vangen.

Daarbij blijft een consolidatie een zeer bullish scenario en lijkt de koers momenteel deze weg te gaan bewandelen.

Een lager timeframe als de 4-uursgrafiek laat zien dat $7.200 inderdaad sterk is en een aantal testen heeft doorstaan. De koers zit in een strakke range van $7.200 en $7.400. En kan daarmee een nieuwe grote uitbraak te wachten staan, zowel omhoog als omlaag.

Waarbij op korte termijn het weer een vrij onvoorspelbare markt is. Mede door momentum indicators die rond het midden van hun uitslag waarde hangen. En daarmee niet aantonen waar de koers heen zal gaan. Dit is vaak te zien wanneer de koers consolideert.

Bitcoin 4h chart 9 April 2020

Koop betrouwbaar en goedkoop bitcoin bij SATOS!

Consolidatie?

Het breken van $7.000 geeft de markt dus wederom een fijne bullish boost en laat wederom zien dat Bitcoin een sterke koers heeft. Ondanks wat bearish signalen lijken bulls de overhand te hebben en is een consolidatie op het huidige punt een zeer gewenste beweging.

Met daarbij een sterker wordende support maakt Bitcoin een solide basis voor een nieuwe stijging. Mocht de koers toch wat terugvallen, dan is er voldoende support tot $6.500 om een flinke klap te kunnen verduren.

De andere kant op zou de koers zomaar $7.800 kunnen zien. Al lijkt consolidatie momenteel het meest voor de hand liggende.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!