Bitcoin (BTC) presteerde beter dan de Amerikaanse S&P 500 sinds grote dip

De aandelenmarkten doken, tezamen met de rest van markten in de wereld heel hard naar beneden op 12 en 13 maart. Dat gold ook voor de koers van bitcoin (BTC). BTC presteerde vanaf vandaag zelfs beter dan de S&P 500 sinds de dip.

De S&P 500 is een aandelenindex die een betrouwbaar beeld zou moeten geven van de ontwikkelingen op de aandelenmarkt. De aandelenmarkt staat -14.01% lager dan op 20 februari, toen werd de daling ingezet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC)

BTC staat nog ‘slechts’ 13.58% lager sinds de grote sell-off. Bitcoin stond op 20 februari boven $9.600. Terwijl de S&P 500 die dag afsloot op $3.396.

Inmiddels zijn beide koersen weer begonnen aan hun herstel. De vraag is nu: blijft dit zo of moet de klap nog komen? En wie blijft er beter presteren? De traditionele aandelenmarkten gesteund door miljarden dollars aan steun, of de nieuwe bitcoin markt?

Bitcoin koers vs S&P 500 volgens

Bitcoin (BTC) presteerde beter dan de Amerikaanse S&P 500 sinds grote dip

Bitcoin

Bitcoin is net als elke andere asset in de wereld afhankelijk van een simpel marktprincipe: vraag en aanbod. In tijden van paniek wereldwijd kan ook de prijs van bitcoin reageren. In het geval van BTC dook de prijs ongekend hard naar beneden.

Inmiddels lijkt de koers zich te hebben hersteld en kunnen ‘we’ zelfs zeggen dat de prijs zich beter houdt dan de S&P 500. En dat Amerika met man en macht probeert de aandelenkoersen enigszins dragelijk te houden.

Terwijl er miljoenen extra werkelozen bij komen in de VS en wereldwijd allerlei partijen failliet gaan, stijgt de aandelenindex weer gewoon door. Mede door geldcreatie probeert Amerika de boel draaiende te houden.

In onderstaande Hup Bitcoin Podcast hebben we het econoom en filosoof Jan-Willem Burgers onder andere over geldcreatie. Het is niet zo dat er even een printertje wordt aangezet die extra (digitale) dollars print.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...