donatie bitcoin btc VS

Bitcoin donaties aan Human Rights Foundation kunnen nu nog anoniemer

De Human Rights Foundation (HRF) uit New York accepteert nu bitcoin (BTC) donaties via de open source betaalprovider BTCPay Server.

De non-profit organisatie strijdt voor mensenrechten wereldwijd. Met de voormalige schaakkampioen Garri Kasparov hebben ze een bekende voorzitter.

Bitcoin (BTC) donaties

Het accepteren van bitcoin is geen nieuw fenomeen en ook deze NGO accepteert sinds 2014. Maar in dit geval maakt men gebruik van een open-source betaalverwerker, zo licht Alex Gladstein, chief strategy officer bij HRF, toe.

‘BTCPay Server beschermt de privacy van de donoren, er zit geen centraal bedrijf of organisatie achter die klanteninformatie verzamelt. En ze bieden echt maatwerk.’ 

Naast bitcoin accepteert de organisatie ook ether (ETH) en privacymunten zoals Monero (XMR) en Zcash (ZEC).

Gladstein geldt als een fervent voorstander van bitcoin als betaal – en spaartechnologie. Ook liet hij in een podcast van The Block los dat bitcoin een betere optie voor verdedigers van mensenrechten wereldwijd.

‘Bitcoin gaat de productie van geld en de toegang tot geld decentraliseren. Dit is een enorme krachtige tool, in het bijzonder zodra we naar cashloze maatschappij gaan en alle geldstromen digitaal zijn’. 

Doneren met bitcoin

Naast ‘ouderwetse’ bitcoin donaties kun je ook via het Lightning Network de mensenrechtenorganisatie steunen. Zo komen je donaties sneller aan en het kan je privacy bevorderen.

Ook kun je nog meer gegevens afschermen middels PayJoins. Met behulp van BTCPay Server kun je relatief anoniem je bitcoin doneren. Kort gezegd: PayJoins mixen verschillende transacties door elkaar zodat het moeilijk te achterhalen is waar het geld vandaan komt en waar iemand het naar toe stuurt.

Dit is belangrijk omdat je op deze manier je identiteit kunt beschermen wanneer je niet wil dat iedereen weet aan welke partijen je geld overmaakt. Een goed doel, of iets anders.

Als je met bitcoin en middels PayJoins doneert dan ben je een stuk anoniemer dan wanneer je dat open en bloot me bitcoin doet of via je eigen bankrekening.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!