Bitcoin handel tegen Tether (USDT) afgelopen maand 187% toegenomen

In de afgelopen weken is de marktkapitalisatie van stablecoins zoals Tether flink gestegen. Ook de handel van deze USDT in het handelspaar met Bitcoin nam in maart enorm toe.

Bitcoin handel

Tijdens de dump van bijna een maand geleden, waren het logischerwijs de stablecoins die als fijne uitweg fungeerden. Het was ook te zien in de uitstroom van Bitcoin uit de beurzen terwijl de handel van stablecoins enorm toenam.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eerder onderzoek toonde echter ook aan dat als er veel USDT bij komt, de Bitcoin prijs snel zal volgen met een prijsstijging. Er stond namelijk $1.500.000.000 USDT op exchanges klaar.

In maart is de handel van Bitcoin in ruil voor Tether (USDT) maar liefst verdrievoudigd. In februari ging het om 7,7 miljoen BTC, terwijl er de afgelopen maand maar liefst 21,6 miljoen BTC is verhandeld voor Tether. Dit is een stijging van maar liefst 182%.

Bitcoin handel tegen Tether (USDT) afgelopen maand 187% toegenomen

Volgens glassnode is nu ook de on-chain opnames van USDT uit beurzen ineens toegenomen. De afgelopen 24 uur is dit met meer dan 20% gestegen.

Tether

Dit kan mogelijk wijzen op de terugkeer van het positieve sentiment. De kopers zijn klaar met het verzamelen van cryptocurrencies met deze Tether. De USDT is (tijdelijk) niet meer nodig.

Ondertussen neemt de prijs van Bitcoin ook gestaag toe. Afgelopen nacht werd BTC nog verhandeld voor $7.500. Inmiddels is de prijs teruggezakt naar 36,236.21USD.

Ook de adjusted transaction volume van Bitcoin nam de afgelopen 24 uur toe tot ruim $210.000. Gisteren was dit nog maar $137 miljoen. Zijn dit indicatoren van een ommekeer?

Fear & Greed

De markt zit al wel flinke tijd in de ‘paniekmodus’. Althans, onderzoeker van Arcane Research hebben de welbekende Fear & Greed grafiek op een iets andere dan gebruikelijk weergegeven. De F&G is een indicator die is gebaseerd op een aantal verschillende factoren:

En vanuit al deze losse data vormt zich ene getal tussen de 0 en 100. Is de markt in paniek? Dan geeft de index een getal dicht bij de 0 aan. Is er een en al euforie? Dan gaat de indicator richting de 100.

We zitten inmiddels al geruime tijd rond de 12. De bekende spreuk zegt: buy when there’s blood in the streets. Wat dat betreft lijken er mooie(re) tijden aan te komen.

Gaat de Bitcoin koers weer flink stijgen zodra de hebzucht en FOMO weer in de markt komt? Kom ook eens langs in onze Telegram chat en praat gezellig mee!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCon-chain