Bitcoin (BTC) miner Bitfarms ontslaat personeel vanwege Coronacrisis

Bitcoin (BTC) miner Bitfarms, genoteerd aan de Canadese TSX Venture Exchange, moet gaan bezuinigen. Onder meer de Coronacrisis en de aanstaande bitcoin halving worden genoemd als reden.

Bitcoin (BTC) miner saneert

Het rommelt langer bij het bedrijf, want op 12 maart ruimde de CEO ook het veld. In het persbericht spreekt de de firma uit Québec, Canada over “tijdelijke maatregelen”. Het gaat deels om noodgedwongen maatregelen om ‘verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan’.

Ingrijpender lijkt de aanstaande bitcoin halving die medio mei plaatsvindt. Dan halveren namelijk de inkomsten voor miner: 6,25 BTC in plaats van 12,5 BTC voor het vinden van een nieuw block.

‘We hopen met deze maatregelen 20 tot 25% op onze operationele kosten te besparen en winstgevend te blijven met het oog op de halving’.

CFO John Rim van Bitfarms

Het is echter onbekend hoeveel mensen hun baan gaan verliezen.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Minen met waterkracht

Bitfarms is één van de grootste operators in Noord-Amerika met een capaciteit van 64 megawattpiek verspreid over vijf locaties.

Naar eigen zeggen gaat de mining enkel met groene stroom via regionale waterkrachtcentrales. Bitfarms kan rekenen op een lage stroomprijs met 4 dollarcent per kilowattuur elektriciteit.

Ze weten sinds 19 maart een dagelijkse hashrate van 750 petahash per seconde (PH).te behalen. In de periode 12 tot 19 maart lag dat cijfer op 630 PH/s.

Uit het laatste kwartaalrapport (Q3, 2019 PDF) blijkt dat er in dat kwartaal een bruto omzet is gedraaid van 9,7 miljoen dollar met een bruto winst van 4,5 miljoen dollar (46% van de bruto omzet). Die winst is vooral ingegeven door een stijgende bitcoin prijs.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin halving

De prijsdaling medio maart, komende halvening én de oplopende concurrentiestrijd maakt het voor miners een uitdaging om winstgevend te blijven. Ondanks dat de mining difficulty iedere ~2 weken automatisch aanpast, is de mining industrie niet per definitie winstgevend.

Vandaag werd bekend dat bitcoin mining pool Bytepool hoogstwaarschijnlijk stopt het minen van bitcoin en zich gaat richten op andere cryptovaluta.

Cryptofonds Galaxy Digital moest 15% van haar personeel ontslaan, terwijl ook Bitcoin.com 10% van de medewerkers de laan uitstuurde.

Kom ook eens langs in onze Telegram chat en discussieer gezellig mee over al het nieuws!

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!