bitcoin btc update koers

‘Bitcoin (BTC) naar $20.000 dit jaar, anders stop ik’, Mike Novogratz

Wereldwijde markten kregen in de maand maart enorme klappen. Ook de koers van bitcoin (BTC) dook hard naar beneden. Op het moment van schrijven ligt de koers boven de $6.800.

Bitcoin begon het jaar net boven $7.200, dus als je dit jaar er bij pakt doet BTC het zo slecht nog niet. Dat vindt ook Mike Novogratz, CEO van crypto bank Galaxy Digital.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

‘Bitcoin naar $20.000 in 2020’

Novogratz is naast ondernemer in de bitcoin space ook een bekende bitcoin bull, bitcoin is dé munt van de toekomst volgens hem. Hij verdiende zijn fortuin als hedgefonds manager en werd door Forbes in 2007 en 2008 bestempeld als miljardair.

“Tegen het einde van dit jaar staat BTC weer op een prijs van $20.000”, aldus Novogratz. In gesprek met CNBC doet hij ook een voorspelling voor de iets kortere termijn: de prijs staat in oktober minstens twee keer zo hoog als nu.

Pure speculatie natuurlijk, maar Novogratz doet een opmerkelijke uitspraak: hij overweegt uit het wereldje van bitcoin te stappen als de prijs niet aanzienlijk stijgt dit jaar.

“This is the year of Bitcoin and if it doesn’t go up now by the end of the year, I might just hang my spurs.”

Mike Novogratz

Voorspellingen

Novogratz is niet de enige die niet vies is van bitcoin voorspellingen. Een bekend voor beeld is John McAfee, de Amerikaanse programmeur is al enige tijd op de vlucht van de Amerikaanse autoriteiten en besteed veel van zijn tijd aan crypto twitter.

Hij deed ooit een opmerkelijke uitspraak: bitcoin is $1 miljoen aan het einde van 2020. Zo niet dan zou McAfee zijn edele delen opeten. Inmiddels zijn we onderweg in 2020 en het lijkt er niet op dat zijn voorspelling uitkomt, niet voor niets heeft hij deze belofte inmiddels ingetrokken.

Marktonderzoekers van Fundstrat kwamen in het begin van dit jaar nog met een andere voorspelling:
‘Bitcoin kan 100% stijgen in 2020′.

Voorlopig hangt de koers van bitcoin nog ruim onder de grens van $10.000 en is een nieuwe recordprijs boven de $20.000 nog ver weg.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!