Bitcoin (BTC) Update: Stoten we door naar $9.100?

Door Big Bang Crypto – De bitcoin halving komt er aan en de bitcoin (BTC) koers brak recentelijk de belangrijke grens van $7.500 en weet daar goed boven te blijven. Kan de koers doorstoten naar nieuwe hoogtes? We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers

Bitcoin steeg sinds het laagste punt op 13 maart ($3.850) met zo’n 113%. Een flinke stijging die mogelijk kan zorgen voor een correctie. Er zit een future gap op $9.060 die mogelijk nog wordt gevuld.

Op de bitcoin daggrafiek vindt de koers steun op de 200 MA. Op de CME futuregrafiek is dat echter niet het geval. De futuresgrafiek telt namelijk de weekenddata niet mee en de gemiddeldes worden op een andere manier gemeten.

MA is in de statistiek een voortschrijdend gemiddelde, afgekort als MA. Het is het gemiddelde van een vast aantal opeenvolgende elementen in een tijdsreeks.

Rond $9.100 is het do or die voor de koers van bitcoin.

Bitcoin (BTC) Update: Stoten we door naar $9.100?

Wat kunnen we verwachten?

Het is zeer onwaarschijnlijk dat de koers van bitcoin ineens doorschiet naar nieuwe recordhoogtes. Tot nu toe gaan de stijging van bitcoin vaak gepaard met dipjes en heel soms een grote move omhoog.

Een test van de $5.000 niveaus zou niet als een verrassing komen.

Na een grote stijging reageerde bitcoin vaak hetzelfde: daarna komt een fase van consolidatie.

Bitcoin (BTC) Update: Stoten we door naar $9.100?
Bitcoin (BTC) Update: Stoten we door naar $9.100?

Dow Jones

We nemen ook een kort kijkje bij de Dow Jones, de oudste aandelenindex van de Verenigde Staten. De Dow Jones dook in maart, net als bitcoin, enorm naar beneden.

De koers van BTC is inmiddels goed hersteld en staat zelfs op het hoogtepunt van 2020. Dat kunnen we van de aandelenindex niet zeggen. De koers kwam wel boven de 50 MA uit op de daggrafiek en dat is een goed teken.

De Dow Jones zit echter wel nog onder de 200 MA op de daggrafiek, dat is een belangrijke indicator voor industriële investeerders. Als de Dow Jones het herstel doorzet, dan is dat mogelijk een teken voor meer goed nieuws voor bitcoin en andere markten.

Bitcoin (BTC) Update: Stoten we door naar $9.100?
Bitcoin (BTC) Update: Stoten we door naar $9.100?

Big Bang Crypto

Big Bang Crypto (voorheen: Crypto League) is een zeer ervaren traderscollectief uit Nederland/Duitsland die sinds 2011 actief is. Ze delen hun analyses onder meer op Discord.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...