bitcoin BTC koers update prijs analyse

Bitcoin (BTC) Update: zet koers daling in naar $5.000-regionen?

Namens @CryptoCurrencyNederland neem ik jullie mee in een nieuwe BTC (Bitcoin) update. We beginnen meestal met de weekly chart, maar dit keer pak ik ook even de maandelijkse grafiek erbij.

Bitcoin (BTC) maandgrafiek

Wat grappig is om te zien, is dat we vorige maand vrijwel op dezelfde plek gesloten zijn als in juni 2018.

In dat jaar deed Bitcoin er vervolgens nog tot oktober over om die mega range aan de onderkant te breken met een candle close, waarna we de dump kregen tot de voorlopige bodem.

Dus hoewel we nu een bullish candle hebben op de maandelijkse grafiek, wil dat nog niet zeggen dat we een trend reversal krijgen. Kijk maar naar 2018.

Geen candle sluit op de $6.375 (bron: Bitstamp)

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Gaan we door naar de weekgrafiek. In de onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat de bulls het zwaar hebben. Ik heb de meest recente resistance omcirkeld en dat is geen lullige zone. We hebben het over een periode van zeven weken, waarin de bears probeerden door die $7.000 support te breken.

Uiteindelijk gaven ze het op en kregen we die mooie run naar $10.000. Dit oude support level is dus nu resistance geworden, die ook samenvalt met de 50% Fibonacci.

Met volume dat flink afneemt en de rising wedge (wat een bearish continuation patroon is), zou ik op basis van deze grafiek inzetten op een daling de komende tijd.

Weekgrafiek: superzware weerstand en afnemend volume

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Voor de daily heb ik even een lijn chart gepakt. Soms zien dingen er dan net even wat duidelijker uit. Ik heb hier van de rising wedge die je op de weekly zag een bear flag gemaakt. En ook hier kun je duidelijk die resistance zien waar de bulls momenteel tegen vechten.

Als het ze lukt om het $7.500 level te breken is er weer hoop. Lukt dat niet, dan zouden we de lows van $5.000 weer op kunnen zoeken. Ook hier zeg ik bearish.

Daggrafiek: Bear flag

Koop betrouwbaar en goedkoop bitcoin bij SATOS!

Bitcoin (BTC) 1-uursgrafiek

Tot slot de 1 uursgrafiek. Tja, wat moet je hier van zeggen? Zo ziet een range van $1.000 eruit, uitgesmeerd over 447 uur, oftewel 18 dagen. En het is nog een hele lelijke range ook, waardoor het vrijwel onmogelijk is om de tops en bodems te traden.

Leuk om te zien trouwens dat je op de lower time frames echt niet blij wordt als je de breakouts probeert te pakken. Zowel boven als onder wordt je genadeloos uitgestopt.

Market making at it’s best (-; 

Waar wel iets voor te zeggen is, is dat de rejections van dat $7.500 level nu heel zwak zijn geworden. Vandaar ook de range. Dat kan duiden op een potentiële uitbraak.

Bitcoin en S&P 500

Tot slot kijk ik nog even met een schuin oog naar de reguliere markt. De S&P 500 (zeg maar de Amerikaanse AEX) lijkt zijn pullback af te ronden na de Corona dump van medio maart (zie de grafiek).

Het zou goed kunnen dat er een tweede selloff komt en als dat gebeurt bestaat de kans dat de koers van Bitcoin (net als de vorige keer) mee dumpt.

Bitcoin in het blauw en S&P500 in het oranje

Over CryptoCurrencyNederland

Meer weten en zelf leren traden? Join dan nu de meest ervaren crypto-community van NL! Zeer hoog niveau & altijd behulpzaam. Praat mee over TA’s, charts & traden op t.me/CryptoCurrencyNederland.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!