Bitcoin (BTC) koers is met prijs van $7.700 hersteld van ‘corona crash’

De prijs van Bitcoin (BTC) is hersteld van de grote crash in maart van dit jaar. De hoogste prijs van vandaag is $7.700 volgens CoinMarketCap. De koers van BTC zakte op 12 en 13 maart tot onder de $4.000-grens op sommige beurzen.

Als de koers van bitcoin rond dit punt blijft, dan lijkt het goed te herstellen van de algehele paniek op de (financiële) markten van vorige maand.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Reactie op de paniek

De ‘coronavirus crash’ zorgt voor paniek op alle markten in de wereld. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) waarschuwt voor de grootste recessie in 90 jaar

Bitcoin wordt vaak gezien als een asset die losgekoppeld is van de traditionele financiële wereld. Maar vorige maand toonde aan dat bitcoin beleggers niet immuun zijn voor grote gebeurtenissen in de wereld.

Bitcoin is een zeer liquide goed en kan relatief makkelijk worden gekocht en verkocht. Ook is de markt 24/7 open, ook worden er geen reddingsoperaties vanuit centrale banken uitgevoerd om de koers te redden.

De coronacrisis lijkt nog lang niet voorbij, maar de prijs is na de heftige reactie in maart nu volledig hersteld. De economische gevolgen voor de wereld zijn (nog) niet in te schatten, nieuwe paniek ligt altijd op de loer.

Koers

De bitcoin koers begon dit jaar rond $7.200, op het moment van schrijven staat de prijs een stuk hoger. De hoogste prijs in 2020 is $10.157 volgens CoinMarketCap.

Een turbulent jaar, voor de wereld en dus ook voor de bitcoin koers.

Laat je mening horen en praat gezellig met duizenden andere bitcoiners op Telegram.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...