Bitcoin (BTC) futures volume daalt ruim 50% bij CME, ook daling bij Bakkt

Het handelsvolume in Bitcoin (BTC) futures is afgelopen maart bij CME en Bakkt fors gedaald, zo blijkt uit onderzoek van The Block.

Bitcoin (BTC) futures

Een derivaat is een afgeleid product van een asset, of dit nu aandelen, goud, olie of bitcoin is. Een future is een derivatenvorm, net zoals een optie en een (doorlopende) future, ook wel swap genoemd. De onderliggende asset is in dit geval BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opvallend is dat de handel in futures op twee populaire handelsplaatsen afgelopen maand is afgenomen. Bij de CME beurs uit Chicago liep het volume meer dan 50% terug. Van 493 miljoen dollar in februari naar 242 miljoen dollar in maart.

Bij Bakkt was er sprake van een minder scherpe daling. Van 26,94 miljoen dollar naar 16,51 miljoen dollar, een afname van 38,7%.

Bitcoin (BTC) futures volume daalt ruim 50% bij CME, ook daling bij Bakkt

‘Open interest’

Ook de ‘open interest’, oftewel de openstaande future contracten, is ook in maart gedaald. Bij CME viel dit cijfer terug naar 127 miljoen dollar na een record van 338 miljoen dollar in februari. Bij Bakkt daalde het ‘open interest’ van 19 miljoen dollar naar 4,6 miljoen dollar in maart.

Bitcoin (BTC) futures volume daalt ruim 50% bij CME, ook daling bij Bakkt

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCfutures

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...