Bitcoin stelen

Nietsvermoedende slachtoffers kunnen via de advertentie op een website terecht komen die lijkt op de echte CoinCorner. Wanneer je jouw gegevens invult ben je met een beetje pech je geld kwijt.

Spiers vindt het behoorlijk frustrerend. CoinCorner bestaat al sinds 2014 en in het begin waren er geen problemen met adverteren. Tot Google in 2018 hun voorwaarden aanpaste en een totaal verbod op bitcoin adverteerders in het leven riep.

De regels rondom bitcoin advertenties zijn onduidelijk. Er is geen totaal verbod, want sommige partijen komen er wel doorheen. Maar sommige ondernemers kunnen het vergeten. Spiers vertelt tegenover DeCrypt dat Google inmiddels de regels heeft versoepeld, maar met name voor de Japanse en Amerikaanse markt.

YouTube

YouTube valt ook onder de vlag van Google en heeft hier en daar ook problemen met bitcoin gerelateerde content. Eerder deze maand werden verschillende grote bitcoin kanalen zonder waarschuwing offline gehaald. Inmiddels zijn de meeste van deze kanalen overigens weer open.