bakkt bitcoin btc opslaan kluis

Britse bank biedt Bitcoin (BTC) koop en verkoop opties aan

De Britse bank Revolut biedt vanaf nu ook bitcoin (BTC) aan als valuta, de dienst bestaat naast de alternatieve traditionele valuta.
In een tijd waar de Europese Centrale Bank (ECB) aankondigt honderden miljarden euro’s in de economie te gaan pompen, is een alternatief op dit beleid zeker gewenst. BTC kan die rol vervullen.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Alternatief

Bitcoin lost niet alle problemen op in de wereld, maar het is wel een alternatieve valuta met een duidelijk monetair beleid.

Jouw marktaandeel in bitcoin kun je van te voren al vaststellen, als je 1 BTC hebt dan is dat voor altijd onderdeel van de 21 miljoen mogelijke bitcoin. Terwijl je met een euro of dollar constant de gevolgen van inflatie ondervindt, als er meer euro’s worden gecreëerd dan zijn jouw euro’s tegenover het totaal minder waard.

Revolut

Revolut voert de recente stap van overheden en centrale banken om de geldkraan open te draaien ook aan als reden. In een email naar hun klanten legt de vooruitstrevende bank hun beweegredenen uit.

“Onze Head of Crypto, Edward Cooper, herinnerde ons er tijdens een presentatie aan dat cryptovaluta een alternatief zijn tegenover ‘echt geld’ in deze tijden.”

Revolut

De bank wilde de aankondiging later dit jaar doen, maar door de huidige ontwikkelen in de wereld wordt deze service nu al uitgerold. ”Klanten van Revolut hebben nu de kans om op meerdere manieren te diversifiëren”.

Bij het diversifiëren van je portfolio hoort volgens de bank ook de optie om bitcoin te kopen. De hele mail is hier te lezen.

Alle gebruikers van de bank kunnen nu bitcoin kopen en verkopen in de app.

Nadelen

Toch kleven er ook nadelen aan deze nieuwe service van Revolut. Bitcoin die je bij hen koopt, verlaat nooit het ecosysteem van de bank. Het gaat dus in tegen het idee van een eigen bank zijn.

Het is geen service die we op de redactie van Bitcoin Magazine NL snel gaan gebruiken. Maar mensen die graag een deel van hun vermogen in bitcoin willen stoppen en mee willen profiteren van eventuele koersbewegingen kunnen gebruik maken van dit soort diensten.

Een voordeel: banken kunnen geen bitcoin bijprinten, ook niet wanneer ze de BTC van hun klanten in beheer hebben. Hopelijk biedt de bank in de toekomst ook de mogelijkheid aan je bitcoin op te nemen.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!